K2 Content

In de Eleven Sports 24 Hours of Zolder is het Skylimit Yokohama Race Team erin geslaagd om met beide wagens een podiumplaats te behalen. We kunnen dus gerust stellen dat de missie volbracht is, maar voor één van de bolides had er zelfs meer in gezeten. Toch mogen we spreken van een gerealiseerde droom, want met twee bolides de race aanvangen en dan 24 uren later ook de twee wagens zien finishen – bovendien op een podiumplaats – is in Zolder steeds een huzarenstukje… Uiteraard zagen we alleen maar blije gezichten bij Davy Suffeleers / Hanne Terium / Olivier Hertsens / Nicolas Hermans/Ian Gepts – 2de in hun #69 BMW 325i – en bij Jo Lammens / Ines Lammens / Kata Bozó / Markus Palttala / Nicolas Hermans die de #70 BMW 325i naar de derde plaats reden.

 Voorafgaand aan de wedstrijd was het al duidelijk dat het bij de rijders aan motovatie niet ontbrak. Een goede voorbereiding en een gezonde portie aan zelfvertrouwen waren zaken die we bij zowat ieder van de Skylimit Yokohama rijders mochten aantreffen. Ook de begeleiders en de drijvende krachten achter het team hadden in de aanloop naar de race niets over het hoofd gezien wat erin resulteerde dat de verwachtingen hoog gespannen waren. We legden na de wedstrijd ons oor te luisteren bij Jo Lammens.

“Ik ben een tevreden man en samen met alle mensen van het team mogen we terugblikken op een zeer geslaagde wedstrijd”, lacht de goedschalkse Lammens. Het initiële doel was om het einde van de wedstrijd te halen met beide wagens en in de mate van het mogelijke een podiumplaats mee te pikken. Daarin zijn we met glans geslaagd want de twee teams mochten het podium van klasse 5 op. Het is eigenlijk een beetje de realisatie van een droom om die mix van jong talent en ervaren rijders dit te zien bereiken.”Bij aanvang van de etmaalrace waren de twee wagens van het Skylimit Yokohama Race Team al vroeg vooraan te vinden in hun klasse. Het duurde zelfs een twaalftal uren lang dat er voor de leiding steeds haasje over werd gespeeld door de twee Skylimit Yokohama wagens en het exemplaar van het QSR Racing Team. “Maar dan kreeg onze #69 af te rekenen met een probleem bij de bandenwissels. Een bout was afgebroken en men diende de grote middelen in te zetten. Later in de race brak ook nog een schokdemper en toen was het duidelijk dat deze wagen niet meer kon strijden voor de zege in de klasse Belcar 5.”


Daarmee hield het leed echter niet op bij het Skylimit Yokohama Race Team. Bij de #70 BMW 325i ging de versnellingsbak stuk op een ogenblik dat de strijd voor de overwinning nog open was. “Het zag ernaar uit dat we vol voor de winst konden gaan met die wagen, maar daar besliste de versnellingsbak anders over”, verklaart Jo Lammens. “Op zeven uren voor het einde gebeurde er een noodzakelijke wissel van de versnellingsbak. De crew van AR Performance deed een goede job door deze ingreep in slechts 40 minuten te volbrengen, maar natuurlijk was de zege ver weg. Het bracht wel de andere wagen van ons team naar de tweede plaats, terwijl de #70 BMW derde kwam te liggen in de klasse Belcar 5. En in die volgorde reden ze ook over de finish”, besluit Lammens.Topwerk van rijders en teamcrew, dat dus resulteerde in een topresultaat. Het Skylimit Yokohama Race Team kijkt alvast uit naar de finale van het Belcar Endurance Championship waar het de sterke lijn zal trachten door te trekken. Die finale is er tijdens het American Festival op Circuit Zolder in het weekend van 14 en 15 oktober.

14803048
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2206
2974
19557
14762805
46427
94075
14803048

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven