K2 Content

Belgium Racing is er afgelopen weekend niet in geslaagd om de 24 Hours of Zolder voor een vijfde maal op rij te winnen. Vier zeges op rij was reeds heel straf en is een record dat niet snel van de tabellen zal worden geveegd. De editie 2017 gaat de geschiedenisboeken in met een eerste zege van een proto in deze loodzware etmaalrace. Het volledige podium was trouwens proto en Norma gekleurd.

 Patric Derdaele had reeds in een eerder persbericht voor de race onderstreept dat hij geen favoriet was, maar een underdog die enkel via de oerdegelijkheid van Porsche de situatie kan controleren indien de proto’s steken lieten vallen. Vooral de Norma’s hebben aan uithoudingsvermogen gewonnen en indien Bouvy vorig jaar niet in het decor was gereden met negen ronden voorsprong, dan had Deldiche Racing reeds een jaar eerder de eerste zege geschonken aan Norma en de eerste winnaar geweest met een proto.

Viervoudig winnaar Belgium Racing feliciteert de winnaars en maakte na een dagje bekomen een analyse van zijn wedstrijd.Patric Derdaele: “Wat Belgium Racing betreft hebben we iets teveel willen doen op een korte periode en hierdoor hadden we wat achterstand binnen ons programma. We hadden de uitdaging van Porsche om met een Cup van de laatste generatie te komen aanvaard en we wilden dat ook tot een goed einde brengen. We wisten dat het moeilijk zou worden en dat bleek ook na de superpole toen de proto’s vlot zes seconden onder de normtijd konden duiken.

“Inzake onze race zelf hebben we er alles aan gedaan om zo goed mogelijk te scoren. De #99 met Derdaele/Heyer/Goossens/Hoevenaars/Michiels aan het roer mocht de teugels vieren maar schoof tijdens de zware regenbui op aquaplaning echter rechtdoor in de bandenmuur. We verloren een pak tijd om nog enige rol ven betekenis te spelen. We hebben dan halfweg de race alles op de #98 gezet en daar hadden we op dat moment de keuze om te gaan voor winst in Belcar 1 of voor het podium algemeen aangezien Deldiche Racing tijd verloor door een technisch probleem. We kozen voor het laatste en lieten Dylan & Jaap vrije baan. Dylan verloor kostbare tijd door een uitstap in de zandbak terwijl Jaap zwaar moest trappen gezien Deldiche Racing met de Norma aan een inhaalbeweging bezig was richting podium. Door het hoge tempo en het meegraaien van de curbstones brak de ophanging. We werden uiteindelijk derde in Belcar Klasse 1 met de #98 van Bonnet/Van Parijs/van Lagen/Derdaele/Heyer en tweede in de gastklasse met de #99 van Goossens/Machiels/Hoevenaars/Derdaele/Heyer na de Ligier proto van T2 Racing Switzerland”.“Wij hebben alles gedaan om een de proto’s van antwoord te dienen en ons volle gewicht in de schaal gegooid. We zaten op ons tandvlees. En dan gebeuren er foutjes op de piste met grote gevolgen. Als de proto’s overeind blijven kunnen we geen vuist maken met een GT.”
 
“Maar anderzijds was het een leuk weekend, een mooie editie, veel ambiance en met veel randanimatie en 25.000 bezoekers, terwijl wijzelf een kleine 1000 VIP-genodigden ontvingen. Dus los van onze miserie op de piste hadden we een bijzonder leuk weekend en dit mag uiteraard niet verdwijnen. We kwamen met beide wagens wel over de meet en stonden ook met beide wagens op de podia in de gastklasse en Belcar 1. En zoals steeds wil ik mede langs deze weg alle medewerkers van Belgium Racing bedanken voor de grenzeloze inzet, zowel in de pitlane als in de tent voor de opvang van de genodigden.”

14661620
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2390
3266
5656
14632589
114474
126429
14661620

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven