Yann Ehlacher pakt de overwinning in de tweede race van het WTCR kampioenschap. Aurélien Comte eindigd op de tweede plaats gevolgd door Rob Huff die de derde plaats voor zich op weet te eisen.Benjamin Lessennes kwam niet goed weg bij de start maar ook Rob Huff die verklaarde dat er erg lang gewacht werd met het rood doven waardoor zijn koppeling slipte bij het wegrijden verloor een plaats aan Yann Ehrlacher die daarmee de leiding in handen nam. Echter bij Hugenholz ging het mis waarbij Norbert Michelisz en Yvan Muller elkaar raakten waarbij Muller met zijn wagen half op de vangrail tot stilstand kwam. Hierdoor kwam er een code rood omdat de beide wagens weggehaald moesten worden en de vangrail gerepareerd. Mato Homola zat eerste rij achter Muller en Michelisz en in zijn ogen is het een raceongeluk. en valt er niemand als schuldige aan te wijzen.

De wagens kwamen weer op de grid te staan tot het licht weer gedoofd zou worden voor het vervolg van de race. Yann Ehrlacher wist de leiding in handen te houden voor Aurélien Comte en Rob Huff die de derde plaats in handen heeft.

Bernard van Oranje Nasaau was bij de eerste start wel heel erg enthousiast want hij lag al op de 25ste plaats voor het rode licht ook maar gedoofd was. Maar hij was niet de enige die niet echt aan het opletten was want ook Benjamin Lessennes was erg vlot weg en vlak na de herstart werden beide naar binnen geroepen voor een Drive-Through. Dan is het over en uit voor onze Zuiderbuur want Frédérik Vervisch komt in het gras te staan maar kan zijn weg niet vervolgen. Tom Coronel heeft inmiddels de zevende plaats in handen vlak achter Jean Karl Vernay en Esteban Guerieri. Mehdi Bennani ligt vlak achter Coronel op de zevende positie als we zien dat Gabriele Tarquini in de pitstraat staat en deze race dus geen punten gaat scoren.

In de Tarzan weet Gordon Shedden Rob Huff in te halen alwaar ze elkaar een beetje raken maar daar gaat Huff niet mee akkoord en pakt zijn plekje weer terug.

Pepe Oriola meldt zich ook in de pit als Zsolt David Szabo voorbij gaat aan Fabrizio Giovanardi en deze laatste in het gras terecht komt. Bij het uitkomen van het gras raakt hij in de Hugenholz hard de muur en daarmee is het voor de Italiaan ook over en uit. Dit brengt, met nog drie ronden te gaan, een safetycar in de baan. Gelukkig komt deze binnen voor de race afgevlagd wordt en kunnen de rijdens nog een ronde proberen om plaatsen goed te maken.

Yann Ehrlacher is het die de leiding in handen weet te houden en de race op zijn naam weet te schrijven. Aurélien Comte pakt de tweede plaats terwijl Rob Huff als laatste mee mag naar het podium. Tom Coronel eindigd op een zevende plaats en pakt waardevolle punten. Michael Verhagen pakt de 20ste positie terwijl Berhard van Oranje vlak achter hem op de 20ste positie afgevlagd wordt.

 

 

9825773
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
886
3873
29748
9746864
129115
129535
9825773

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven