Aurélien Comte is bij de start goed weg en weet als eerste de Tarzanbocht in te duiken waarbij hij James Thompson achter zich weet te laten. Pepe Oriola behoudt de derde plaats terwijl Yan Ehrlacher Mehdi Bennani in heeft weten te halen. Jean-Karl Vernay zou vanaf de tiende plaats vertrekken maar hij zal vanuit de pitstraat vertrekken.Huff gaat even in de Gerlach door het gras waarbij Frédéric Vervisch hem nog net weet te onwijken als hij de baan weer op komt. Michael Verhagen heeft problemen om weg te komen maar gelukkig lukt het hem wel om te starten en hij weet dan ook nog Bernhard van Oranje Nassau in te halen. Jean-Karl Verney, gestart vanuit de pitstraat, heeft de laatste tijd in handen terwijl Norbert Michelisz even naar binnen is geweest maar zijn race wel kan vervolgen.

Fabrizio Giovanardi en Aurélien Panies raken elkaar in de Gerlach waardoor beide hun wagens langs de baan moeten parkeren en deze afgesleept moeten worden. Hierdoor komt er wel een safetycar de baan op. Als de safetycar de baan weer heeft verlaten is het Mehdi Bennani die een plaats goed weet te maken ten opzichte van Gordon Shedden en daarmee de vijfde plaats in handen neemt. Tom Coronel heeft weer een paar posities goed weten te maken en rijdt op de 16de positie rond. Michael Verhagen heeft Bernhard van Oranje in weten te halen voor de 21ste positie.

In de bocht zonder naam is het Yvan Muller die zijn Hyundi kwijt raakt en op het gras terecht komt. Hij weet nog wel naar de pitstraat te komen, maar zal deze race geen punten scoren. Michael Verhagen komt met de banden even in het gras waardoor hij moet liften en daar neem Bernhard van Oranje gretig gebruik om zijn plaats weer terug te pakken die hij vlak daarvoor kwijt was geraakt.

In alle hectiek gaat Mehdi Benani gaat ook iets wijd waardoor Gordon Sheddon er aan voorbij kan komen en Esteban Guerrieri zit er dan ook gelijk op en na een tikje te hebben uitgedeeld kan deze een plek winnen op Shedden.

Ehrlacher probeert voorbij te komen aan Oriola in de Tarzan, maar nadat ze zij aan zij de bocht door zijn gegaan is het Oriola die de derde plaats in handen weet te houden. Met nog twee ronden te rijden is het Ehrlacher toch gelukt waardoor Oriola na een tik gekregen te hebben op de vierde plaats terecht komt en het de Marokaan, Mehdi Bennani is die de aansluiting heeft gevonden. Echter zal aan deze volgorde niets veranderen.

Gordon Shedden pakt op een mooie manier een plaats terug van Esteban Guerrier en rijdt nu op de zesde plaats. Terwijl Yann Ehrlacher in de laatste ronde een plaats goed weet te maken op James Thompson en de tweede plaats in handen neemt.

Tom Coronel heeft de 14de plaats in handen terwijl Michael Verhagen de 22ste positie inneemt vlak achter Bernhard van Oranje. Maar het is Aurélien Comte die als winnaar naar het podium mag gevolgd door Yann Ehrlacher en James Thompson die zijn vrouw heel enthousiast onthaalt wordt.

9825741
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
854
3873
29716
9746864
129083
129535
9825741

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven