De tweede race van de WTCR op de Slovakiaring die zojuist gereden is, is op naam komen te staan van Gabriele Tarquini, die daarmee gelijk de leiding in het kampioenschap in handen heeft genomen. Norbert Nagy eindigde als tweede voor Yvan Muller die als derde mee mocht naar het podium.De eerste race van de WTCR, die eerder vandaag verreden werd, kwam op naam te staan van Pépe Oriola. Jean-Karl Vernay eindigde op de tweede plaats gevolgd door routirnier Gabriele Tarquini die de derde plaats in handen wist te nemen. Tom Coronel werd in deze eerste race als zevende afgevlagd.

Bij het doven van het licht van deze tweede race waarbij Norbert Nagy van pole mocht vertrekken is de Hongaar goed weg, maar moet hij toch zijn meerdere herkennen in routirnier Gabriele Tarquini die al snel de leiding in handen weet te nemen. Yvan Muller had helemaal een goede start en, gestart vanaf de zevende plaats, weet hij al heel snel de derde plaats in te nemen.

Tom Coronel heeft deze race wel enorm veel pech. In de outlap hoorde hij iets raars aan zijn Audi waardoor hij al snel naar binnen moest om het team de wagen na te laten kijken. Hij heeft in deze tweede race dus een DNS achter zijn naam staan. Hij heeft in de eerste race laten zien dat dit circuit hem goed ligt en dat hij daarmee goede kansen maakte, maar hij zal zijn geduld moeten bewaren en morgen tijdens de derde race laten zien waartoe hij in staat is.

Jean-Karl Vernay kent de nodige problemen en komt in de grindbak terecht waar hij op eigen kracht wel weer uit kan komen maar hij moet wel met zijn Audi naar de pistraat alwaar hij niet meer van start zal gaan. Ook Aurelien Panis verremt zich en heeft waarschijnlijk pijn in zijn achterwerk vanwege de hobbel die in het gras aangebracht is en waar hij hard overheen reed.

Gedurende de race waren Yann Ehrlacher en Nathanaël Berthon flink met elkaar in gevecht voor posities tien en elf. Ehrlacher heeft de tiende plaats in handen weten te houden echter moest Berhton, bij het vallen van het zwart/wit geblokt, genoegen nemen met de dertiende positie. Hij kreeg Thed Björk en Kevin Ceccon, de vervanger van Morbidelli, nog voor zich langs.

Maar aan het einde van de race is het Gabriele Terquini die als eerste afgevlagd wordt voor Norbert Nagy en Yvan Muller. Racewinnar van race 1, Pépe Oriola eindigd op de vierde plaats gevolgd door Benjamin Lessennes en John Filippi. Norbert Michelisz, die morgen van pole zal vertrekken kwam als zevende over de meet voor Frédéric Vervisch en Esteban Guerrieri. Yann Ehrlacher kwam zoals gemeld als tiende over de meet.

Zondag zal om 11.45 uur de derde en laatste race van het weekend verreden worden ditmaal over elf ronden tegen de negen van vandaag.

Uitslag race twee WTCR Slovakiaring:Foto: WTCR

9822441
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1427
3370
26416
9746864
125783
129535
9822441

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven