Het Duitse team Car Collection Motorsport is winnaar van de Hankook 24H Dubai 2019. Met de Audi R8 LMS GT3 met startnummer 88 completeerden coureurs Dirk Parnhofer, Christopher Haase, Frédéric Vervisch en Rik Breukers in totaal 607 ronden op het 5.390 kilometer lange Dubai Autodrome en wonnen daarmee de seizoensouverture van het Champioship of the Continents.Het 20-jarige Nederlandse talent Rik Breukers reed de Audi over de finishlijn en zei “Wat een race! Ik ben zo blij voor het team, voor Audi en voor mijzelf! Ik heb negen en een half uur gereden. Het was zwaar, maar deze overwinning is een geweldige beloning!” In het eerste uur voerde de Car Collection Motorsport Audi voor de eerste keer het veld aan en reed vervolgens voor het grootste deel van de avond en de nacht aan de leiding. Andere teams reden veelal slechts kortstondig op kop als gevolg van verschillende pitstopstrategiën. Toen een van de beide Black Falcon-Mercedes-AMG GT3 met Luca Stolz / Khaled Al Qubaisi / Jeroen Bleekemolen / Ben Keating / Manuel Mezger uitviel met een gebroken rechter achterwielophanging en de zusterauto met Abdulaziz Al Fasal
/ Hubert Haupt / Yelmer Buurman / Saud Al Faisal / Adam Christodolou tijd verloor vanwege een probleem met de remmen, nam de Audi in de 378ste ronden in het 16de uur van de wedstrijd de leiding over en hield deze positie gedurende de laatste acht uur van de race vast.

In de 426ste ronde, even na acht uur op zaterdagochtend, reed Frédéric Vervisch met 1:58,695 minuten de snelste rondetijd in de wedstrijd. Voor Audi is het de tweede overwinning in Dubai na de zege van WRT in 2016. Onder de inschrijving MS7 by WRT completeerde het Belgische team ditmaal het succes voor Audi van de tweede plaats voor de auto met het startnummer 7 met Mohammed Saud Fahad Al Saud / Michael Vergers / Christopher Mies / Dries Vanthoor. De Bohemia Energry racing by Scuderia Praha-Ferrari met Jiri Pisarik / Josef Kral / Matteo Malucelli kwam als derde over de eindstreep.

De van pole-positie gestarte GRT Grasser Racing Team Lamborghini met Mirko Bortolotti / Christian Engelhart / Rolf Ineichen / Mark Ineichen kwam sterk terug na een beschadigde wielophanging als gevolg van een aanrijding in het eerste uur en kwam nog als vierde over de eindstreep. De teams Attempto met Stanislav Minsky / Klaus Bachler / Nicholas Foster / Marvin Dienst / Steijn Schothorst en BWT Mücke Motorsport met Markus Winkelhock / Mike David Ortmann / Andreas Weishaupt / Stefan Mücke / Ricardo Feller zorgden er met de plaatsen vijf en zes voor dat er vier Audi’s bij de eerste zes in de GT-divisie en de A6-Pro klasse eindigden.

De strijd om de A6-Am klassezege was spannend. De HTP Motorsport Mercedes met Alexander Hrachowina / Martin Konrad / Bernd Schneider / Indy Dontje / Brice Bosi behaalde uiteindelijk met slechts een ronde voorsprong op de Herberth Motorsport Porsche van Daniel Alleman / Ralf Bohn / Robert Renauer / Alfred Renauer de klassewinst. Nog eens twee ronden daarachter eindigde de Car Collection Motorsport Audi van Dr. Johannes Kirchhoff / Gustav Edelhoff / Elmar Grimm / Ingo Vogler als derde in de klasse.

Het Leipert Motorsport team won de SPX klasse met zijn Lamborghini Huracá Super Trofeo van Harald Schlotter / Jake Rattenbury / Marcus Påverud / Khaled Al Mudhaf / Frederik Schandorff. Met MRS GT Racing Werner Neugebauer / Daniel Schneider / Ricardo Mauricio / Dennis Dirani en SpeedLover Dominique Bastien / Gilles Petit / Nigel Farmer / Jean-Michel Gerome competeerden twee Porsche teams de top drie in de klasse.

Het in de Verenigde Arabische Emiraten gehuisveste team Duel Racing met Ramzi Moutran / Nabil Moutran / Sami Moutran / Charlie Eastwood behaalde een veel bejubelde overwinning in de 991 Cup klasse als aanvulling op de toerwagensucces uit voorgaande jaren. MRS GT Racing met Helmut Roedig / Christopher Zoechling / Yutaka Matsushima / Gosia Rdest / Wolfgang Triller en Porsche Lorient Racing met Pascal Gibon / Lionel Amrouche / Frédéric Ancel eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats in de klasse.

Er was nog meer succes voor MRS GT Racing want het Duitse team won de GT4 klasse met zijn BMW M4 GT4 met de rijders Franjo Kovac / Tomas Pekar / Fredrik Lestrup / Thomas Tekaat. In een uiterst spannende finish kreeg de Sorg Rennsport BMW M4 GT4 van Olaf Meyer / Björn Simon / Fidel Leib / Stephan Epp / Simon Tibbett nog de tweede plaats in de schoot geworpen toen de QSR Racingschool Mercedes AMG GT4 van Jimmy de Breucker / Rodrigue de Gillion / Michiel Verhaeren / Nico Verdonck met nog slechts zeven minuten te gaan naast de baan tot stilstand kwam. Het Belgische team eindigde nog als derde in de klasse.

Autorama Motorsport by Wolf Power Racing behaalt met Volkswagen Golf GtI TCR zege in de TCE divisie. Met slechts twee ingeschreven Volkswagen Golf GTI TCR’s voor de race in Dubai van dit jaar had Volkswagen in vergelijking met de diverse Audi’s en Cupra’s niet de grootste vertegenwoordiging in het TCE veld. Dat weerhield de Duitse fabrikan er echter niet van om de TCE divisiewinst in Dubai van het afgelopen jaar te herhalen. Het nieuw geformeerde Zwitserse team Autorama Motorsport by Wolf Power Racing won met zijn Golf GTI TCR  met Marlon Menden / Fabian Danz / Yannick Mettler / Stefan Tanner / Jerôme Ogay overtuigend de TCE Divisie en de TCR klasse met vier ronden voorsprong op de Bas Koeten Racing Cupra TCR met Ronny Jost / Julien Apotheloz / Loek Hartog / Oscar Graeper. De Red Camel Jordans.nl Cupra TCR van Ivo Breukers / Henry Littig / Cody Hill / Klaus Kresnik competeerde de top drie. Het team AC Motorsport, dat de pole in de TCR klasse had behaald, leidde het grootste deel van de race met de Audi RS3 LMS van Stépane Perrin / Vincent Radermecker / Tom Boonen / Gilles Magnus, maar schade na een aanrijding eneen daaruit resulterende kabelbrand leidden tot kostbaar tijdverlies. Het team werd als vijfde geklasseerd.

Beide teams in de SP3 klasse hadden een hele waslijst van problemen, maar de Vortex V8 Scirocco van Philippe Bonnel / Thomas Cordelier / Franck Lefèvre / Nicolas Nobs behaalde de zege in de uit twee auto’s bestaande klasse voor de CWS Engineering Ginetta G55 van Colin White / Steven Wells / Oliver Baron / Angus Fender.

De A3 klassezege ging naar de G&R Motorsport BMW E46 M3 met Danny van Dosselaer / Karlo van Dosselaer / Geert Houdhoofdt / Geert Diericx / Jasper Diercx voor de beide Lotus PB Racing Lotus Elises van Stefano D’Aste / Matteo Deflorian / Nicolò Liana / Michael Cordini en van Vito Utzieri / Marco Fumagalli / Mauro Guastamacchia / Maurizio Fortina /
Mark Speakerwas.

Het team fun M Motorsport won met zijn BMW M235i Racing Cup met Simon Klemund /
Paul Sieljes / Christopher Rink / Ioannis Smyrlis / Harald Rettich de Cup1 klasse met drie ronden voorsprong op zijn enige rivaal in de klasse, de DUWO Racing BMW met Frédéric Schmit / Nicolas Schmit / Jean-Marie Dumont / Thierry Chkondall / Youssef Bassil de lange tijd leidde, maar tijd verloor vanwege een probleem met de versnellingsbak.

In totaal waren er 19 code’s 60 tijdens de race, waarbij er door de leider in de wedstrijd 38 ronden onder ‘code 60’ werden afgelegd. De volgende wedstrijd voor de 24H GT Series en de 24H TCE Series beide powered by Hankook, is de 12H Mugello van 29-30 maart als seizoensstart van het European Championship.

CREVENTIC organiseert echter over twee weken alweer het volgende evenement in het Midden-Oosten, de Hankook 6H DUBAI als seizoensstart van het 24H SERIES Middle
East Championship, plus de eerste twee wedstrijden van de TCR Middle
East-serie, beide op 25 en 26 januari op Dubai Autodrome. Nadere informatie
is te vinden via www.24hseries.com

Foto: Petr Frýba

10038274
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
200
5265
23336
9988192
75502
118171
10038274

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven