De eerste race dit weekend in de GT4 European Series is op naam komen te staan van Daniel McKay en Benjamin Lessennes in de McLaren 570s GT4 van Equipe Verschuur. Charlie Fagg en Michael Benyahia wisten met de McLaren 570s GT4 van Team GT als tweede te finishen voor MDM Motorsport die met Simon Knap en Alec Udell in de BMW M4 GT4 als derde werden afgevlagd. In de PAM kwamen Marius Zug en Gabriele Piana als eerste over de meet gevolgd door Paolo Meloni en Massimiliano Tresoldi in de BMW M4 GT4 terwijl Leipert Motorsport met Marcus Paverud en Luci Trefz als derde mee mochten naar het podium.

In de AM klasse kwamen Jean-Luc Behets en Johan Vennerum in de Mercedes-AMG GT4 als eerste over de streep terwijl Las Moras by Equipe Verschuur met Luc en Liesette Braams achter het stuur een tweede plaats op het podium op wisten te eisen. Clement Seyler en Pascal Bachmann kwamen als derde mee naar het podium.

Charlie Fagg mocht met de McLaren 570S GT4 van pole vertrekken voor de eerste race van het nieuwe seizoen GT4 European Series op het circuit van Monza maar al in de eerste ronde moest hij de leiding afstaan aan Daniel McKay in de Equipe Verschuur McLaren. De twee Engelsmannen waren goed aan elkaar gewaagd en met een kwartiertje te hebben gereden hadden ze al een flinke voorsprong opgebouwd naar de nr. 3 in het veld Gabriele Piana in de BMW M4 GT4.

Dan komt de safetycar de baan op ivm de crash van Johan Vannerum in de Selleslagh Racing Team Mercedes en vangt het hele veld op waardoor het allemaal weer wat dicht op elkaar komt te rijden. Als de safetycar het veld weer loslaat zijn het de beide McLarens, onder leiding van Daniel McKay die weer een voorsprong nemen gevolgd door Gabriele Piana.

Helaas waren de electrische problemen voor Ekris Motorsport niet opgelost en kon Ricardo van der Ende niet aan deze eerste race van het weekend deelnemen. Met het openen van het pitwindow is het een drukste van je welste in de pistraat met de wagens die allemaal van rijders moeten wisselen.

Voor de nieuwelingen in het veld, Junior Strous en Bas Schouten, loopt het niet helemaal zoals ze hun eerste raceweekend in de klasse voor ogen hadden. Bij de start ging er bij Strous iets niet helemaal lekker waardoor hij wat langzamer door het veld ging, maar gelukkig bleef de Mercedes Motor lopen en kon hij zijn stint uitrijden. Nadat Schouten het over had genomen bleven ze op de 31ste positie in de wedstrijd rijden wat een 15de plaats in de klasse opleverde. 

Bij het ingaan van de eerste chicane was het Olbert Dominik in de KTM die dacht dat hij Jamie Vandenbalck in de Aston Martin wel in kon halen, maar daar was te weinig ruimte en al rijdend over het gras kon hij hem niet meer ontwijken en beide zullen hun race niet uit kunnen rijden. Uiteraard wordt, om de Marshalls de ruimte te geven beide wagens te ruimen, de safetycar ingezet.

Met nog 15 minuten te gaan was het Olivier Hart die aan de leiding ging maar als de wagens een paar bochten hebben gereden zijn het wederom de twee McLarens die flink van gas geven maar ook de BMW van MDM Motorsport met Simon Knap aan het stuur die de derde plaats in heeft weten te nemen. Dan krijgt de nr. 69 Camaro een straf van 2 seconden stop en go aan de broek en valt hij terug van de 4de naar de 23ste plaats. Uiteindelijk zouden ze als 20ste afgevlagd worden. Fiona James, die wij nog kennen van de Supercar Challenge eindigde op de 25ste positie overall.

Max Koebolt en Jasiek Kisiel eindigen op de 5de plaats overall in de Mercedes-AMG GT4 van Leipert Motorsport terwijl Koen Bogaerts en Mark van der Aa eindigden op de 8ste plaatst terwijl we Olivier Hart en Ducan Huisman in de Chevrolet Camaro GT4 R uiteindelijk op de 20ste plaats terugzagen na hun stop en co penalty. Junior Strous en Bas Schouten zijn uiteindelijk op de 21ste plaats gefinished nadat ze in het begin wat problemen ondervonden.

Morgen om 12.10 uur wordt de tweede race van het weekend verreden.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: GT4 European Series / Chr. S.

10056631
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1046
3963
8266
10014938
93859
118171
10056631

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven