Dit weekend was de GT4 European Series te gast op Brands Hatch en daar stonden twee races van elk een uur op het programma. De eerste race die op zondagochtend op het programma stond is gewonnen door Patric Niederhauser en Reinhard Kofler in de KTM X-Bow. Florian Thoma en Akhil Rabindra wisten in de Silver klasse met de Aston Martin Vantage  AMR GT4 van Prosport Performance de tweede plaats te pakken gevolgd door een mooie prestatie van Equipe Verschuur met Daniel McKay en Benjamin Lessennes achter het stuur van de McLaren 570 GT4.In de PAM was het Leipert Motorsport met Luci Trefz en Marcus Paverud in de Mercedes AMG GT4 die de leiding in de klasse namen gevolgd door RN Vision STS met Marius Zug en Gabriele Piana in de BMW M4 GT4. Fiona James en Tom Wood pakten voor Academy Motorsport in de Aston Martin Vantage AMR GT4 de derde plaats in de klasse.

In de AM klasse waren het Pascal Bachmann en Clément Seyler die in de Aston Martin Vantage AMR GT4 de eerste plaats voor zich op wisten te eisen. Las Moras by Equipe Verschuur Liesette Braams, normaal gesproken rijdt zij met haar man, Luc Braams, maar deze is kort geleden geopereerd aan kanker. Wij willen hen en dan zeker Luc heel veel sterkte toewensen. Dit weekend reed Liesette met met Gaby Uljee en reden zij de tweede tijd. Eric Mouez en David Loger pakten in de Alpine A110 GT4 de derde tijd.

Bij de start van deze eerste race ging het als snel fout toen Niki Leutwiler van de baan werd gedrukt en Kharouk Oleg van Bullitt Racing op het gras kwam en daarna heel hard in de muur terecht kwam bij start-finish. Hij kon op eigen kracht de Mercedes verlaten, maar het duurde wel lang voor de Marshalls de baan weer vrij hadden waarna er weer geraced kon worden. Toen de baan weer vrijgegeven werd werd ook gelijk de pit window geopend waar alle wagens een nieuwe rijder kregen. Nicolaj Møller-Madsen deed in de Audi nog even een poging om de eerste plaats te pakken maar hij spinde en kwam tegen de bandenstapels tot stilstand.

De tweede race die op zondagmiddag verreden werd is gewonnen door Max Koebolt en Jan Kisiel voor Leipert Motorsport in de Mercedes AMG GT4. Zij wisten Cedric Freiburghaus en Nicolaj Møller-Madsen achter zich te houden die deze race de wagen wel onder controle hielden.  De winnaars van de eerste race Reinhard Kofler en Patric Niederhausen mochten deze race ook mee naar het podium, maar dan als de nummer drie in de klasse Zilver.PAM overwinning was er voor Alain Ferte en Gregoire Demoustier in de Alpine A110 GT4 zij wisten Luci Trefz en Marcus Paverud in de Mercedes AMG GT4 van Leipert Motorsport achter zich te houden. Fiona James en Tom Wood pakten ook een podium en namen de bronze beker mee naar huis voor Academy Sport.

In de AM klasse zagen we hetzelfde podium maar dan in ietwat andere volgorde. Pascal Bachman en Clément Seyler pakten wederom de eerste plaats deze keer gevolgd door Liesette Braams en Gaby Uljee. Eric Mouez en David Loger pakten deze tweede race de derde tijd in de klasse.

Jan Kisiel en Max Koebolt lagen van begin tot het einde van de wedstrijd aan de leiding en er kan zeker niet gezegd worden dat er geen pogingen ondernomen werden om deze eerste plaats van hen in te nemen. Er waren diverse pogingen om in te halen, maar hiermee namen de mannen in de Mercedes AMG GT4 geen genoegen en bleven aan de leiding. In het begin van de race was het Rabindra die voorbij wilde aan Gabriele Piana. Ze raakten elkaar waardoor Rabindra een drive-through kreeg en Piana uiteindelijk in de pitstraat tot stilstand kwam. Ricardo van der Ende nam nog even de tweede plaats in de klasse over maar spinde en uiteindelijk werd het team als achtste afgevlagd. Na de pitstop, daar waar Max Koebolt het stuur overnam, kwam er geen verandering en bleeft het team aan de leiding.

Complete uitslag race 1, complete uitslag race 2

Het eerst volgende weekend staat gepland voor 31 mei - 2 juni op het circuit van Paul Ricard.

 

Foto's PR

10270986
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
7751
10255
51541
10153241
185934
122280
10270986

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven