K2 Content

Frédéric Vervisch pakt in Slowakia de overwinning in de eerste race van het weekend in de WTCR. Ma Qinhua eindigde op de tweede plaats gevolgd door Norbert Michelisz.Op een opdrogende baan maakten de 27 rijders zich op voor de eerste race op de Slowakiaring in het WTCR kampioenschap. Over de boardradio komt wel binnnen dan het volgens de regenradar binnen 15 minuten kan gaan regenen terwijl iedereen zich opmaakt op droogweer banden. Nick Catsburg staat op pole en nog voor het rode licht gedoofd is gaat het al wat druppelen.

Het was Ma die een hele goede start had en ook Tom Coronel die de regen toch wel erg fijn vind heeft de derde plaats in handen. Ma Qinghua heeft echter een nog betere start en heeft de leiding in handen genomen. Nick Catsburg zakt steeds verder weg naar de zesde positie als hij ook nog aangetikt wordt door Jean-Karl Vernay die zelf naar de vierde positie rijdt. Frederic Vervisch heeft de tweede plaats in handen weten te nemen voor Norbert Michelisz. Ook Coronel zakt steeds verder terug en heeft inmiddels de achtste plaats in handen. Nestor Girolami komt in de grindbak terecht en voor hem is de race over als hij door de heftruck de grindbak moet verlaten. Hierdoor komt er een safetycar in de baan.

Als de safetycar de baan weer verlaat kan het gevecht weer losbarsten en is het Vervisch die zijn best doet om voorbij te komen aan Qinghua voor de leiding in de wedstrijd. In de vijfde ronde is het dan toch de Belg Vervisch die Qinghua in weet te halen en gelijk een gat kan slaan naar de rest van het veld. Augusto Farfus, gestart als 19de, heeft een goede race want na acht ronden heeft hij de de zesde plaats in handen weten te nemen als hij Nick Catsburg een plaats terugverwijst.

Catsburg raakt Daniel Haglöf waardoor het bijna mis ging, maar beide weten de banden op het asfalt te houden en kunnen hun weg vervolgen. Ook Tom Coronel weet voorbij te gaan aan Haglöf voor de achtste plaats. Door de regen blijven toch erg veel rijders dicht bij elkaar in de buurt en worden er onderling veel inhaalacties uitgevoerd.

Aurelien Panis en Mehdi Bennani raken elkaar in de laatste ronde van de wedstrijd en vallen beide uit. Na afloop zal de wedstrijdleiding bepalen of er hiervoor nog straffen uitgedeeld gaan worden. Maar in de tussentijd is de tijd aangebroken dat de laatste rond in is gegaan en is het Fred Vervisch die de race op zijn naam heeft weten te schrijven. Ma Qinghua eindigde dan op de tweede plaats gevolgd door Norbert Michelisz. Jean-Karl Vernay heeft de vierde plaats in handen weten te nemen voor Augusto Farfus en Gabriele Tarquini die als zesde over de meet is gekomen. Nick Catsburg eindigde dan op de zevende plaats gevolgd door Tom Coronel die er niet in is geslaagd deze zevende positie in handen te nemen. Mikel Azcona eindigde op de negende plaats terwijl Luca Engstler de top tien compleet maakt. Niels Langeveld eindigde op de zestiende plaats.Foto: WTCR

13459793
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1258
3833
18617
13412402
63781
131378
13459793

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven