Bij de start van de tweede race kon Niels Langeveld zijn pole helaas niet lang vast houden en moest al snel genoegen nemen met een derde plaats doordat Nestor Girolami en Esteban Guerrieri hem in wisten te halen. Bij de start ging het op zich allemaal goed maar het zat allemaal vrij dicht op elkaar waardoor er af en toe wat plaagstootjes werden uitgedeeld. Tussen Luca Engstler en Benjamin Leuchter ging het even mis en ze kwamen buiten de baan maar konden in eerste instantie beide hun weg vervolgen.Niels Langeveld, Nick Catsburg, Rob Huff en Norbert Michelisz zaten heel dicht bij elkaar en konden diverse inhaalpogingen op elkaar ondernenem maar uiteindelijk was het Nick Catsburg die het wist te winnen en er uiteindelijk met de vierde plaats vandoor ging. Rob Huff eindigde als vijfde gevolgd door Norbert Michelisz en Mikel Azcona. Niels Langeveld eindigde dan op een achtste plaats en pakte daarmee gelijk zijn eerste punten van het seizoen. Ma Quinghua eindigde op de negende plaats terwijl Tom Coronel heel duidelijk zijn stempel op de wedstrijd heeft gezet van een tiende plaats in handen wist te nemen nadat hij vanaf de 27ste was gestart.

Gabriel Tarquini kreeg een drive-through doordat hij Aurelien Panis aan tikte waardoor de Fransman uit viel. Tarquini viel daardoor terug naar de 19de plaats. Fred Vervisch had deze tweede race de meeste pech want hij reed zijn radiator stuk en viel daardoor als eerste uit. Het team kon zijn Audi wel op tijd repareren zodat hij ook aan de derde race kon gaan deelnemen.

De tweede race was het Nick Catsburg die wederom van pole mocht vertrekken maar nog voor het ingaan van de eerste bocht werd hij ingehaald door Ma Qinghua die de leiding in de wedstrijd tot aan het einde vast wist te houden. Norbert Michelisz maakte het hem niet makkelijk en bij het einde van de race zat de Hongaar nog maar 0.242 seconden achter hem. Ook Kevin Ceccon die als derde over de meet kwam zat net iets meer dan een halve seconde achter de Chinees.

Niet al te ver in de race was het Nestor Girolami die zich verremde en in het gras terecht kwam. Dit heeft de Honda geen goed gedaan want hij viel al snel terug naar de 24ste positie. Nick Catsburg kende techtnische problemen en viel al snel terug in het veld. Uiteindelijk werd hij als 12de afgevlagd. Niels Langeveld daarentegen had een hele goede race en toch ook weer een beetje pech want hij wist net niet naar het podium te rijden maar eindigde op de vierde plaats terwijl hij de race als zevende was gestart. Tom Coronel probeerde aan het einde van de race nog wat plaatsen goed te maken en deed dat niet al te zachthandig. Hierdoor liep zijn linkerachterband aan en viel hij langzaamaan terug naar de 23ste positie.

Uitslag race 2:

 

Uitslag race 3:Komend weekend worden de drie races gereden op het Circuit van Zandvoort.

Foto: WTCR


10270963
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
7728
10255
51518
10153241
185911
122280
10270963

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven