Simon Knap en Alec Udell hebben op het circuit van Paul Ricard de overwinning binnen weten te halen in de GT4 European Series. Ricardo van der Ende en Euan McKay eindigden als tweede terwijl Koen Bogaerts en Mark van der Aa als derde mee gaan naar het podium.Ricardo van der Ende heeft vanaf de tweede plaats nog voor het ingaan van de eerste bocht de leiding in handen weten te nemen voor de eerste race van de GT4 European Cup in Paul Ricard. Hij weet ook al gelijk een flink gat te slaan naar de rest van het veld.

Alec Udell heeft de tweede plaats in handen weten te nemen voor Koen Bogaerts die voor MDM de derde plaats rijdt. Maar het is Udell die de start van Van der Ende heeft opgezocht en het de Nederlander best moeilijk maakt onder deze warme omstandigheden.

Duncan Huisman is in de Chevrolet in een mooi gevecht verwikkeld met Mad Siljehaug die de KTM flink de sporen geeft. Dit alles voor de zesde plaats in de wedstrijd. Helaas moet Siljehaug met schade aan de wagen de pitstraat opzoeken. Hij kan wel door maar is teruggezakt naar de 34ste positie. 

Ondertussen is het nog steeds Van der Ende die de leiding in handen heeft. Max Koebolt heeft de negende plaats in handen met zijn Leipers Motorpsort Mercedes AMG. Veel rijders komen al vroeg in de wedstrijd naar binnen voor hun rijderswissel, behalve Van der Ende die nog even een paar ronden door blijft rijden om zo wat tijd te winnen. Ook Koen Bogaerts is nog niet naar binnen en heeft nu de tweede plaats in handen.

Simon Knap is na zijn wissel met Alec Udell teruggevallen naar de 22ste positie. Dan gaat Van der Ende toch naar binnen om zijn stuur over te geven aan Euan McKay als ook Mark van der Aa het stuur overneemt van Bogaerts. Ook is Gaby Uljee naar binnen geweest en heeft het stuur overgeven aan Liesette Braams.

Simon Knap heeft ook goed de gang in de BMW van MDM Motorsport en zal er alles aan doen om de leiding in handen te nemen van de Ekris Motosport BMW met nu Euan McKay achter het stuur. Ook nu weer een mooi gevecht tussen beide rijders die er alles aan doen om de leiding in handen te nemen wat Simon Knap lukt met nog 20 minuten op de klok. Mark van der Aa heeft de derde plaats in handen maar heeft een achterstand van ruim 16 seconden op de beide andere BMW's.

Bij de kwalificatie, die vanochtend verreden werd ontstonden er problemen voor de Aston Martin van Fiona James en Tom Wood maar het team heeft hard gewerkt en ze konden aan de race deelnemen. Ze hebben met nog 17 minuten te gaan de 32ste plaats in handen.

Liesette Braams en Gaby Uljee krijgen dan helaas wel een straf van 3 seconden omdat de pitstop niet helemaal gegaan is zoals hij hoort te gaan. Dit bericht krijgen zij te horen als ze op de 31ste positie rondrijden. Dan krijgt Francesco Pastorelli het aan de stok met Jan Kisiel in de Leipert Motorsport als zij elkaar afwisselen voor de zesde plaats. Maar dan komen er problemen voor de Chevrolet van Pastorelli en hij moet zijn wagen langs het rechte eind parkeren. Hij rijdt over de curbs en daarmee gaat er iets stuk en kan hij de race niet vervolgen.

Jan Kasperlik krijgt een lekke band met zijn Porsche als Jan Kisiel te horen krijgt dat ze een drive-through penalty krijgen omdat zij een ongeval hebben veroorzaakt wat volgens de wedstrijdleiding niet nodig was.

Maar ondertussen is het Simon Knap die aan de leiding gaat en de overwinning op zijn naam weet te schrijven. Uean McKay eindigd op de tweede plaats gevolgd door Mark van der Aa. 

Volledige uitslag van de race

Morgen zal om 11.30 uur de tweede race gereden gaan worden.

Foto: GT4

10570335
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
532
7825
65992
10432803
227796
257487
10570335

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven