K2 Content

Na afloop moet er nog veel bekeken worden en hoeveel straffen er uitgedeeld gaan worden is niet bekend, maar voor nu heeft Bob Bau de overwinning binnen weten te halen in de Sport1 Divisie van de Supercar Challen

ge dit weekend op het circuit van Zolder. Equipe Nabuurs en Van Riet eindigen als tweede terwijl Equipe Van den Berg als derde mee mag naar het podium.


In de Sport klasse is het Henk Tappel die wederom als overwinning wordt afgevlagd voor Rob Nieman en Equipe Voet-Van den Broeck.

Gestart vanaf P13 was het al snel over voor Nicolas Delene met de Peugeot 308 Cup, hij is daarmee dan ook officieel de eerste uitvaller van deze tweede race van de Sport-Divisie. Gestart vanaf pole moet Equipe de Borst en Van Oord Bob Bau in de KTM X-Bow voor laten gaan terwijl ook Equipe Veels-Van der Ende dichtbij komt. In de SS2 klasse is er na nog geen half uur gereden te hebben nog maar 1 team op de baan en wel Remco de Beus op de elfde positie. Naast Delencre is ook Equipe Oosten-Teekens uitgevallen.Op het moment dat de safetycar op de baan is gaan het pitwindow open dus dat zal een drukt van jewelste geven. De teams die vooraan rijden blijven nog op de baan om te zien wat de ander voor strategie heeft maar ze zullen toch naar binnen moeten komen in dit pitwindow en dat gebeurt dan ook want de top 7 komt tegelijk de pit in. Nu is het aan het team om ervoor te zorgen dat alles netjes en vlot verloopt en dat ook zeker de tijd goed in de gaten wordt gehouden dat ze in de pit moeten staan. Equipe Nabuurs en Van Riet zijn de eerste van deze zeven die de baan weer opgaan gevolgd door alle anderen waarmee alle rijders hun pitstop hebben volbracht.

Met nog ruim 28 minuten te gaan komt de safetycar weer naar binnen en kan er geraced worden. Bij het ingaan van de 14de ronde is het Ruud Olij die aan de leiding gaat gevolgd door Equipe Van Loon terwijl de broers Van den Berg de derde plaats in handen hebben. Equipe Van den Berg gaat dan voorbij vader en zoon Van Loon voor de tweede plaats. In de Sport-Divisie is het Bart Drost die de leiding in handen heeft op de vijfde plaats terwijl Henk Tappel vlak achter hem zit en niet op zal geven tot hij die eerste plaats in handen heeft. John van der Voort en Sandra van der Sloot hebben de derde plaats in handen. Helaas gaat er voor hen iets mis en vallen ze terug naar de de laatste plaats in de klasse.

Vooraan heeft Equipe Van Loon dan nog een plaats verloren aan Equipe Steenmetz-Polderman die de derde plaats in handen hebben genomen. Rob Nieman en Equipe Voet-Van den Broeck krijgen een waarschuwingsvlag ivm Driving Conduct of wel dat de wedstrijdleiding het niet eens is met hun manier van rijden. Marcel van der Maat, die door zijn overwinning gisteren, 17 successeconden kreeg, wordt door de wedstrijdleiding onderzocht omdat hij waarschijnlijk niet lang genoeg heeft stilgestaan tijdens zijn pitstop.

Ruud Olij, die fier aan de leiding gaat, heeft zijn pitstop ook niet goed volbracht en krijgt na afloop van de race 20 seconden straf. Dezelfde straf komt Equipe de Kimpe-Huisman ten beurt, maar die rijden op de laatste plaats rond, dus dat zal het dan ook wel blijven. Grofweg zou dat op dit moment betekenen dat Ruud Olij terug zal vallen naar de achtste plaats en de leiding ligt dan nu ook in handen van Robert en Benjamin van den Berg. Bob Bau heeft de positie ingenomen van Equipe Nabuurs -Van Riet en gaat ook voorbij aan Equipe Van den Berg en heeft hiermee dan, met nog 3 minuten te gaan de leiding in handen genomen.

Met het vallen van het zwart/wit geblokt is het dan officieel Bob Bau die de overwinning op zijn naam mag schrijven alhoewel Ruud Olij als eerste over de meet komt. Hij zal afzakken naar ongeveer de vierde plaats. De tweede plaats in de SS1 divisie komt op naam van Equipe Nabuurs en Van Riet terwijl Equipe Van den Berg als derde op het podium zullen staan. Maar deze laatste worden ook nog onderzocht, samen met Equipe Schulte-Koster want deze zouden elkaar geraakt hebben. Nog voor het podium komt de wedstrijdleiding dat hier geen verdere actie wordt ondernomen. Ook moet de manager van Marcel van de Maat zich melden bij racecontrol dus de officiele uitslag zal later dan ook volgen. Hierbij de stand zoals het nu bekend is.De eerstvolgende race staat gepland op 23 juni in Spa-Francorchamps

13599385
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2456
4949
22303
13545106
62838
140535
13599385

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven