Tiago Monteiro weet de rust te bewaren en de derde race van het weekend WTCR op zijn naam te schrijven. Hevig emotioneel komt hij over de streep waar hij opgewacht wordt door enthousiaste fans en trotse teamleden. Yvan Muller en Yann Ehrlacher vergezellen hem naar het podium.Vlak voor de start van de startopstelling van de derde race van de WTCR in Vila Real is het team van Augusto Farfus nog heel hard aan het werk, hopelijk krijgen ze de wagen op tijd af voor de lichten van de pitstraat op rood gaan. En dat lukt het team dan ook na hard werken. Als de lichten gedoofd worden is het Attilla Tassi die van pole goed wegkomt en locale held, Tiago Monteiro achter zich weet te houden.

Nick Catsburg en Esteban Guerrieri komen elkaar tegen op het smalle straten circuit waardoor voor beide de race over is en ze geen punten scoren. Hierdoor komt er wel een safetycar de baan op maar al snel werd het veld weer vrij gegeven en zal Tassi weer gas mogen geven. Dat doet de Hongaar ook en hij weet een gaatje te slaan naar de nummer twee, Tiago Monteiro. Yvan Muller heeft de derde plaats in handen voor zijn neef Yann Ehrlacher.

In de derde, van dertien, ronden is het Monteiro die dan de aansluiting heeft gevonden en voorbij weet te gaan aan de Hongaar. Ook Yvan Muller weet een positie te winnen als Tassi iets te wijd uitkomt waardoor Muller de tweede plaats in handen weet te nemen. Er zijn toch wel de nodige problemen voor Tassi want hij valt al terug naar de elfde plaats als hij uitvalt.

Bij het uitvoeren van zijn Joker Lap is het Monteiro die de leiding in handen weet te houden alhoewel Muller zijn best doet om eraan voorbij te gaan. Zo is het team hard bezig geweest om de Hyundai van Farfus op tijd op de grid te krijgen dan rijdt hij zelf in de zevende ronde zijn wagen tegen de muur maar kan zijn weg wel vervolgen. Azcona neemt vanaf de derde plaats de Joker Lap en verliest hierdoor een plaats aan Yann Ehrlacher.

Niels Langeveld liggend op de 15de positie moet zijn Jokerlap nog invullen terwijl wij Tom Coronel op de 19de plaats zien rondrijden flink in gevecht met Benjamin Leuchter. Coronel weet voorbij te gaan maar geeft daarbij Leuchter een tik. Langeveld verliest twee plaatsen met het inlossen van de Joker Lap en valt terug naar de 17de plaats een plaats voor Coronel.

Fred Vervisch heeft de aansluiting gevonden bij Norbert Michelisz en probeert er alles aan te doen om een plaats te winnen om zo de tiende positie in handen te nemen. Michelisz op zijn beurt heeft Ma Qinghua voor zich en probeert voorbij te gaan maar de Chinees verdedigd zijn plek hard. Dan krijgt Vervisch problemen en moet hij de pitstraat op zoeken. Geen punten voor onze Zuiderbuur deze race.

Maar het is Tiago Monteiro die zijn thuisrace weet te winnen voor Yvan Muller en Yann Ehrlacher. Maar het is Monteiro die hevig emotioneel in de auto zit en zijn tranen niet kan bedwingen. Hij bedankt het team voor hun steun enDe eerst volgende race is pas in het weekend van 15 september in China.

Foto: WTCR

11120317
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1822
10262
22616
11023017
190184
278108
11120317

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven