Deze achtste race van de Porsche Mobil1 Supercup is het Dylan Pereira geweest die, van pole gestart, de race op zijn naam heeft weten te schrijven. Ayancan Güven eindigde als tweede gevolgd door Jaxon Evans die als derde mee mocht naar het podium.Bij de start van de Porsche Mobil1 Supercup wist Dylan Pereira zijn polepositie vast te houden terwijl Larry ten Voorden een plaats toe moest geven op Jaxon Evans. Ayhancan Güven heeft de tweede plaats in handen.

Bij de start weet Ammermüller zijn Porsche naast die van Ten Voorde te zetten maar Larry weet zijn Porsche breed te maken om de huidige kampioen achter zich te houden. Ammermüller komt dan te wijd en verliest een aantal plaatsen om uiteindelijk op de achtste plaats terecht te komen vlak achter Jaap van Lagen die een aantal plaatsen goed heeft weten te maken vanaf de start.

Julien Andlauer heeft de negende plaats in handen en Mikkel O. Pedersen zit vlak achter hem om zo een plaats goed te maken. Jaap van Lagen komt wat wijd uit en daar probeert Ammermüller voordeel uit te trekken, maar voorlopig ligt de Duitser nog steeds achter de Nederlander.

Joey Mawson en Michael Ammermüller krijgt een waarschuwing voor het niet respecteren van de tracklimits maar hier zal na de wedstrijd naar gegeken worden. Loek Hartog, die zijn allereerste Porsche Supercup rijdt, heeft de 17de plaats in handen terwijl hij gestart is vanaf P22. Hij ligt hiermee vlak achter Max van Splunteren. Hartog gaat wijd in La Source en verliest daarmee wat plaatsen en dan is hij ook nog under investigation voor het niet respecteren van de tracklimits.

Er onstaat een gevecht tussen Al Faisal Al Zubair en Jean-Baptiste Simmenauer waardoor ook Max van Splunteren zich in het gevecht kan mengen. Aan het begin van het veld komen Dylan Pereira en Ayancan Güven diverse keren naast elkaar op de baan en ontstaat er een mooi gevecht om de leiding in de wedstrijd. Pereira weet zijn voet bij stuk te houden en wordt als winnaar afgevlagd met Güven op de tweede plaats terwijl Jaxon Evans als derde mee mag naar het podium.

Helaas voor Larry ten Voorde maar hij kon geen vuist maken vandaag en eindigd op de vierde plaats voor Florian Latorre en Tio Elllinas. Jaap van Lagen eindigd als zevende voor Michael Ammermüller en Julien Andlauer die nu samen een gelijk aantal punten hebben in het kampioenschap van 92 waarbij Larry ten Voorde op de derde plaats staat met 76 punten.

Max van Splunteren eindigd de race als 15de terwijl Loek Hartog als 18de wordt afgevlagd. Lucas Groeneveld pakt de 21ste plaats voor Jesse van Kuijk die als 22ste wordt afgevlagdm. Michael Verhagen eindigd als 27ste.

Uitslag Porsche Mobil1 Supercup Spa-Francorchamps:

Foto: Porsche

11721837
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2879
3747
18942
11674281
80462
135985
11721837

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven