Bij de start van deze laatste race van het seizoen on de GT4 European Series is het Ricardo van der Ende die goed weg is en een gat kan slaan naar Benjamin Lessennes en David Griessner. Van der Ende en Euan McKay wisten gedurende de race het hoofd koel te houden en ook na de verplichte pitstop behielden zij de leiding in de wedstrijd.Natuurlijk is dit een race zoals geen ander alleen wordt er deze keer wel gestreden om het kampioenschap. Jan Kisiel en Max Koebolt strijden in de Silver klasse om de eerste plaats met Simon Knap en Alec Udell. Jan Kisiel is al vanaf de 13de plaats opgeklommen naar de 10de plaats en zit achter Mark van der Aa die zo lang mogelijk zal proberen de Mercedes achter zich te houden om ervoor te zorgen dat teamgenoot Alec Udell, liggend op de zesde plaats, zoveel mogelijk voorsprong op kan bouwen.

Maar dan gaat Kisiel toch voorbij aan Van der Aa en neemt de negende plaats in handen. Hij komt dan David Ortmann tegen die niet al te makkelijk in te halen is. Maar halverwege de race wordt het pitwindow geopend en hebben de beide teams elkaar gevonden op de zevende en achtste plaats.

MDM besluit dan om als eerste naar binnen te gaan waarbij Simon Knap het stuur over zal nemen en als hij de baan weer opkomt staat hij als 27ste genoteerd. Natuurlijk zijn daar ook Benjamin Lessennes en Daniel McKay van Equipe Verschuur die meestrijden om het kampioenschap. Maar om dit te kunnen halen zouden de beide teams uit moeten vallen.

Als het pitwindow sluit zijn er nog ruim 24 minuten te rijden en zal iedereen proberen om zover mogelijk naar voren te komen want ook in de Pro-AM en AM klasse wordt er gestreden om het kampioenschap.

Alexander Mies die tussen de twee titelkandidaten rijdt zit dicht achter Simon Knap om de vierde plaats over te nemen als Mad Siljehaug voorbij gaat aan Max Koebolt en de Nederlander daarmee naar de zevende plaats verwijst. Maar dan gaat Mies ook voorbij aan Knap en zit er weer een plaats tussen de twee.

Wij zouden het bijna vergeten maar al kijkend naar de twee Nederlanders die samen met hun teamgenoten strijden om het kampioenschap ligt er nog steeds een Nederlander aan de leiding van de wedstrijd. Met nog vijf minuten te gaan is het Mies die weer voorbij gaat aan Knap waardoor Knap en Koebolt nu achter elkaar liggen op de baan. Maar voor Koebolt duurt de race te kort en hij moet op het rechte eind zien dat Knap eerder wordt afgevlagd waardoor het kampioenschap naar Knap en Udell gaan.

Volledige uitslag volgt snel.....

Foto: PR

11721863
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2905
3747
18968
11674281
80488
135985
11721863

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven