Door in de één na laatste race van het seizoen in de Porsche Mobil1 Supercup als winnaar  over de meet te komen is voor Michael Ammermüller genoeg om het kampioenschap op zijn naam te schrijven. Ayhancan Güven eindigde als tweede voor Tio Ellinas.Güven gaat voorbij aan Ammermüller bij het doven van het rode licht, maar een paar bochten later is het de Duitser die de eerste plaats weer in handen weet te nemen. Dan is er een crash tussen Mikkel O. Pedersen en Dylan Pereira wat door de wedstrijdleiding bekeken gaat worden. Jaxon Evans wordt door de wedstrijdleiding aangewezen als aanleiding voor deze crash en krijgt een drive-through. Evans zal de race uiteindelijk als 14de eindigen.

Larry ten Voorde heeft  de vierde plaats in handen weten te nemen voor Julien Andlauer die op zijn beurt ook meestrijd in het kampioenschap. Zeker ook een melding waard is de zesde plaats van Jaap van Lagen die Marius Nakken vlak achter zich heeft zitten. Ten Voorde is echt in een mooi gevecht verwikkeld met Ellinas om de derde plaats in handen te nemen om op deze wijze dicht bij Güven en Ammermüller in de buurt te blijven.

Ellinas maakt een klein foutje waarbij Ten Voorde probeert voorbij te komen aan maar het is Julien Andlauer die de beste exit heeft en de vierde plaats van de Nederlander over weet te nemen. Ook Jaap van Lagen zit heel dichtbij en hij probeert natuurlijk ook voorbij te komen aan Ten Voorde maar moet voorlopig toch genoegen nemen met de zesde plaats.

Dan zijn het Ariel Pacho en Tatiana Calderon die met elkaaar in aanraking komen en beide moeten hun race staken.

Andlauer zet zich naast Ellinas bij het inkomen van het stadion terwijl Ten Voorde probeert de plaats terug te winnen, maar een ieder weet zijn plaats vast te houden. Een paar bochten later is het weer Andlauer die voorbij probeert te gaan aan Ellinas maar hierbij raken Andlauer en Ten Voorde elkaar maar beide kunnen door maar het is Van Lagen die wederom buitenom voorbij probeert te gaan maar toch met de zesde plaats genoegen moet nemen.

Maar dan lukt het Ten Voorde toch om voorbij te gaan aan de Fransman en neemt de vierde plaats in handen. Ten Voorde krijgt van de wedstrijdleiding wel een waarschuwing voor zijn rijgedrag, maar het gaat hier om een kampioenschap, dus er mag best een beetje gestreden worden. Met nog drie ronden te gaan is het Ammermüller die de mooie strijd achter hem mist, maar hij heeft de beste papieren in handen op de eerste plaats met Güven vlak achter hem.

Doordat Ten Voorde schijnbaar een bocht heeft afgestoken moet hij van de wedstrijdleiding Andlauer voorbij laten gaan. Dit doet de Nederlander wel, maar met nog twee ronden te gaan probeert hij er van alles aan te doen om de plaats weer terug te krijgen. Wat helaas niet lukt en daarmee zal Ten Voorde genoegen moeten nemen met de vijfde plaats.

Maar bij het vallen van het zwart/wit geblokt is het Michael Ammermüller die als kampioen over de streep komt. Ayhancan Güven pakt de tweede plaats voor Tio Ellinas. Julien Andlauer pakt de vierde plaats voor Larry ten Voorde en Jaap van Lagen. Michael Verhagen eindigd op de 20ste plaats.Foto: Porsche

12333562
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1972
3618
25854
12280246
34075
113078
12333562

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven