De tweede race van de WTCR is stilgelegd nadat de baan schoongemaakt moest worden van het schuim afkomstig van de brandblussers voor het doven van de brand aan de wagen van Nick Catsburg. Dit liep hij op nadat hij Yvan Müller van de baan reed, die dit aan een ieder die het maar wilde horen vertelde. Het begon ook nog eens harder te regenen waardoor de wedstrijdleiding besloot de race te staken. Hij zal later wel weer verreden gaan worden en hiervan kan dat weer het verslag gelezen worden op www.nospeedlimits.nl


Op de grid zijn de monteurs van Fred Vervisch heel hard aan het werk en dan wordt dan toch nog van de Audi van de grid afgehaald met problemen met de aandrijfas. Dit gebeurt pas als alle wagens hem gepasseerd zijn voor de opwarmronde. Ook Thed Björk die vanaf de 19de plaats zou starten staat met problemen in de pitstraat.

Björk en Vervisch konden bij de eerste doorkomst van de wagens wel weer aansluiten. Op een erg natte baan gaan de eerse wagens door de eerste rechterbocht waarbij wel wat tikjes uitgedeelt worden. maar iedereen kan door. Norbert Michelisz klaagt dat er wel heel erg weinig zicht is als hij samen met Catsburg en Yvan Müller, afzonderlijk van elkaar, van de baan vliegen en daarbij vat de Hyundai van Catsburg ook nog vlam maar kan snel geblust worden door de baanmarshals.

Hierdoor komt er een code rood in het veld en gaan de nodige rijders de pitstraat in voor de nodige reparaties. Anderen die geen schade hebben opgelopen staan op de grid klaar. Er is nog even onduidelijk hoe de startopstelling zal zijn straks als er weer gestart gaat worden. Dan komt het bericht dat er een ronde terug wordt gerekend en dat komt neer dat iedereen start op de plaats waar hij begon. Dat is voor Esteban Guerrieri een domper want hij had de leiding in handen en start nu vanaf de negende plaats. Dat is één plaats voor Norbert Michelisz die, door zijn uitstapje terugviel naar de 24ste positie.

Yvan Müller laat nog even duidelijk blijken dat Nick Catsburg, zo een coureur is, die het voor veel rijders, lees Yvan Müller, weet te verpesten. Catsburg laat in een interview weten dat het inderdaad zijn schuld is geweest, maar dat het niet met opzet is gegaan. Hij reed met slicks voor en daardoor gleed hij tegen Müller aan die op full wets onderweg was.

De stand na de tweede sector. Hiermee valt Guerrieri naar de tweede plaats en Michelisz naar de 17de. Maar de regen blijft harder en harder vallen ondanks dat er op de grid toch ook een zonnetje te zien is. Daarmee komt de race voorlopig nog niet aan de start en wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Later natuurlijk meer.

Foto: WTCR

12333788
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2198
3618
26080
12280246
34301
113078
12333788

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven