En de laatste race van het seizoen WTCR is gereden en daarmee is ook een einde gekomen aan de 'strijd' om het kampioenschap. Pech voor Guerrieri die problemen kreeg met de koeling van de wagen  en daarmee terug viel naar de 23ste positie nadat hij twee keer naar binnen was geweest. Hierdoor is het Norbert Michelisz die zich kampioen WTCR 2019 mag noemen door de race als vijfde te finishen.De overwinning van de race komt op naam van Johan Kristoffersson terwijl Mikel Azcona de tweede plaats pakt en Kevin Ceccon als derde wordt afgevlagd.

Bij het doven van het rode licht is het Norbert Michelisz die heel slecht weg is terwijl op het rechte eind naar de eerste bocht Esteban Guerrieri zijn Honda naast de Hongaar zet en voorbij kan gaan voor de leiding in de wedstrijd. Mikel Azcona heeft de tweede plaats in handen genomen terwijl Michelisz terugvalt naar de vierde plaats met duidelijke problemen.

Als Azcona voorbij probeert te gaan aan Guerrieri komt de safetycar de baan in omdat Farfus met zijn wagen in de grindbak is komen te staan. Als de safetycar dan de baan weer verlaat is het Michelisz die goed weg is maar niet voorbij kan komen aan Kristoffersson.

Er ontstaat een hele mooie strijd tussen de eerste vier rijders en Mikel Azcona is voorbij gegaan aan Guerrieri voor de eerste plaats. Ook Kristoffersson weet voorbij te gaan aan Guerrieri en neemt de tweede plaats in die de derde plaats nu in handen heeft voor Michelisz. En dan slaat het noodlot toe voor Esteban Guerrieri die terugvalt naar de zevende plaats terwijl Michelisz de derde plaats pakt voor Fred Vervisch.

Kevin Ceccon heeft de derde plaats van Michelisz overgenomen terwijl Guerrieri terugvalt naar de tiende plaats. Tijdens de safetycar periode komt Guerrieri dan naar binnen maar komt ook gelijk weer naar buiten met nog vijf ronden te gaan. Er werd veel gras uit de wagen van Guerrieri gehaald nadat hij in het gras terecht was gekomen door een tik die hij kreeg van Azcona. Dit zal door de wedstrijdleiding dan ook bekeken worden.

Ook zijn er problemen voor Tom Coronel die de pitstraat op moet zoeken. Naar eigen zeggen zien wij de Nederlander komend seizoen weer terug in de WTCR....

Als de race weer van start kan gaan zijn er nog vier ronden te gaan met Mikel Azcona aan de leiding voor Johan Kristoffersson en Kevin Ceccon. Fred Vervisch ligt net naast het podium op de vierde plaats voor Norbert Michelisz. Johan Kristoffersson weet voorbij te gaan aan Mikel Azcona met een hele mooie inhaalactie en neemt daarmee de leiding in handen. Kevin Ceccon ligt op de derde plaats.

Maar het is Norbert Michelisz die het kampioenschap op zijn naam weet te schrijven.Foto WTCR

12333624
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2034
3618
25916
12280246
34137
113078
12333624

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven