Jules Gounon, Maxime Soulet en Jordan Pepper hebben met de Bentley Continental GT3 de 12H van Bathurst op Mount Manarama op hun naam weten te schrijven. Alvaro Parente, Ben Barnicoat en Tom Blomqvist eindigde met de McLaren 720S GT3 op de tweede plaats terwijl Shane van Gisbergen, Jamie Whincup en Maximilian Götz met de Mercedes AMG GT3 de derde plaats voor zich op wisten te eisen.Lange tijd was het Mercedes AMG Team GruppeM Racing met Felipe Fraga, Maximilian Buhk en Raffaele Marciello die op de tweede plaats lagen, maar in de laatste minuten van de wedstrijd moesten zij nog een keer naar binnen voor een pitstop waarbij Raffaele Marciello vergat de motor af te zetten. Hierdoor kreeg het team de nodige strafseconden waardoor zij uiteindelijk op de zesde plaats kwamen te liggen.

Vlak voor de finish begon het dan ook nog even te druppelen waardoor het voor de overige teams moeilijk werd om een positie te verbeteren. Jammer voor de fans dat de race op het einde niet meer zo spannend was, maar daar dacht het team van Bentley Team M-Sport heel anders over en wist daarmee de top van de uitslag te bereiken.

Garth Tander maakte een foutje bij een inhaalpoging in de 84ste ronde en daarmee schreef hij de Audi R8-LMS GT3 af. Hij kon zelf uit de auto komen, maar voor hem, Chris Mies en Mirko Bortolotti is de race over. Als de race weer voortgezet wordt is het Felipe Fraga die met de Mercedes-AMG GT3 aan de leiding gaat voor Sergey Afanasiev in zijn Mercedes AMG-GT3 en Yelmer Buurman die de derde plaats overall in handen heeft.

De Nederlander wist nog een plaats te winnen en lag lange tijd op een tweede plaats maar viel terug naar de 18de plaats ivm een pitstop. Weer op de baan weet Buurman zichzelf binnen een paar ronden weer in de top 10 te rijden. Na twaalf uur moest Buurman met teamgenoten Maro Engel en Luca Stolz genoegen nemen met een vijfde plaats. Daarmee is hij wel de best geklasseerde Nederlander.

Renger van der Zande gaat nog even naast de baan maar weet zijn Acura/ Honda NSX GT3 weer op de baan te krijgen en kan door op de 25ste positie. Even laten kreeg de Nederlander weer te maken met een te warme motor waardoor hij definitief de wagen langs de kant moest parkeren en het team als NC in de uitslagen lijst geplaatst werden.

Patrick Pilet rijdt dan heel langzaam op de baan met een lekke band en wordt door diverse wagens ingehaald.  Met nog zes uur te gaan moet Dries Vanthoor zijn Audi langs de baan parkeren met technische problemen. Gelukkig weet hij hem weer aan de praat te krijgen en met een langzaam tempo weet hij dan het team te bereiken die gelijk aan het werk gaan. Helaas komen ook zij als niet geklasseerd in de lijst te staan.

Ook problemen voor Nick Catsburg. De beelden op youtube lieten zien dat er een kangaroo op de baan liep maar daarna werden daar geen beelden meer van getoond. De reden hierin lag dat Nick de kangaroo met zijn BMW had aangereden. Dat hierdoor schade was ontstaan was duidelijk en deze was zo groot dat hij samen met Augusto Farfus en Chaz Mostert de strijd moest staken.

Beter ging het voor Olivier Hart die samen met Andrew Watsen en Roman de Angelis in de Aston Martin AMR GT3 de derde plaats in handen wisten te nemen en daarmee naar het podium mochten. Danny van Dongen reed samen met Daren E Jorgensen en Brett Strom de BMW M4 GT4 in de GT4 klasse waar twee wagens in uitkwamen en deze wist het team van Van Dongen op zijn naam te schrijven.

Klik hier voor de volledige uitslag


12092818
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1790
2827
19149
12053818
78964
89305
12092818

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven