Equipe Verschuur heeft met Erik van Loon, Harrie Kolen en Mike Verschuur in de Renault RS01 de overwinning binnen weten te halen voor de laatste wedstrijd in het Winter Endurance Kampioenschap die vandaag op Circuit Zandvoort werd verreden. Bob Herber en Glen van Berlo pakten in de Lamborghini Super Tropeo EVO II de tweede plaats gevolgd door Remon Vos en Kevin Veltman in de Porsche 991.Vanochtend werd eerst de kwalificatie verreden voor de Final 4 Reborn en daarbij was equipe Verschuur met Erik van Loon, Harrie Kolen en Mike Verschuur achter het stuur van de Renault RS01 de snelste. Zij lieten daarbij Martinet By Almeras II met Ayhancan Guven, Stephane Denoual, Clement Mateu en Victor Weyrich in de Porsche 991 GT3 op 0.988 seconden achter zich. JW Raceservice I mocht met Jaap van Lagen en Huub en Bart van Eijndhoven met de Porsche 991 vanaf de derde plaats starten.

Een goede kanshebber op een goede kwalificatie en eventueel zelfs een overwinning was het team van RaceArt met Roger Grouwels en Tom Coronel in de Nissan Nismo GT-R GT3. Echter kregen zij gisteren tijdens het vrij rijden problemen met de versnellingsbak welke niet verholpen konden waardoor het team niet aan de race deelkon nemen.

Bij het doven van het rode licht om 12.00 uur kwam equipe Verschuur goed weg en wist de leiding in handen te houden voor Team Marinet By Almeras I die vanaf de vijfde startplaats flink wat plaatsen goed wisten te maken. Ze wonnen ook een plek om hun teamgenoten want de tweede plaats op de grid werd ingenomen door Team Martinet By Almeras II maar deze moesten na vijf ronden gereden te hebben al met problemen naar de pit. Daar is het team hard aan de slag gegaan en na elf ronden konden zij weer deelnemen aan de race. Uiteindelijk wisten zij de race op een 38ste plaats te finishen en dat was de 11de plaats in de klasse.Ook pech voor Dennis de Borst en Lorenzo van Riet die de Seat Leon ook binnen moesten zetten met problemen. Gestart vanaf de elfde positie en tweede in de klasse ziet de start van de race er niet goed uit voor de heren. Met 12 ronden achterstand weten ze dan toch de draad weer op te pakken en gaan ze weer een gooi doen naar een zo hoog mogelijke finish in de klasse. Na vier uur gereden te hebben kwamen zij als 37ste over de finishstreep ofwel de 16de in de klasse.

Na een kwartier gereden te hebben kwam de eerste Code 60 al in het veld en deze zou veelvuldig (lees 8 keer) terugkomen om diverse redenen, maar na twee uur gereden te hebben was het nog steeds Equipe Verschuur aan de leiding terwijl Van Berlo Racing met Kay en Marcel van Berlo in de Porsche 911 de tweede plaats over hadden genomen voor BoDa Racing met Bob Herber en Glen van Berlo.Ferry Monster Autosport II en I hadden de eerste twee plaatsen in handen in de Divisie II terwijl Las Moras Racing de derde plaats in handen hadden. In de Divisie III waren het Jan Schouten en Ton Vink in de BMW 32od die de leiding in handen hadden voor Team Bleekemolen II en Keupperracing die Cor Euser vandaag als bijrijder kregen. In de Divisie IV was het halverwege Team Brummel Beuk by MDM die de leiding in handen hadden voor Team Ard Keff IV (K) en Team Ard Keff III (K) deze twee laatste natuurlijk ter nagedachtenis aan de eind vorig jaar overleden Ard Keff.

Met nog 45 minuten te gaan in deze 4 uur durende race is het Van Berlo Racing in de Porsche 911 die de leiding in handen hebben weten te nemen. Maar deze eerste plaats bleef niet lang voor ze op het scherm staan want Equipe Verschuur I pakte de leiding weer in handen. Met nog drie minuten te gaan wordt er wederom een code paars ingezet waardoor iedereen achter elkaar de finishstreep overgaat. Helaas geen laatste pogingen om nog een plek te winnen maar dit zal Equipe Verschuur onverschillig laten want zij winnen de laatste race van het seizoen in het Winter Endurance Kampioenschap. BoDa Racing eindigd als tweede gevolgd door Speedlover I.

In de Divisie II gaat de overwinning naar Ferry Monster Autosport II met Max Veels en Mickey Bertram in de Seat Cupra Leon. De tweede plaats in de klasse is er voor Red Camel in de Seat Cupra TCR DSG terwijl de derde plaats weggelegd is voor MDM II  met Robin Vogel en Henk Maassen vd Brink.

De Divisie III kwamen Jakub Dwernicki en Tomasz Magdziarz in de Renault Clio van Team Bleekemolen II als eerste over de streep gevolgd door RVM Racing in de BMW 123 D met Jan en Ralph Visser. GYBE Racing eindigde in de klasse als derde in de Seat Leon SuperCopa met Steffen Oppel, Galf Grösel en Sven Mohr.En dan de laatste klasse de Divisie IV. Daarin kwamen Jacco Brummelhuis en Djurre Kleibeuker in de BMW 325 als eerste over de meet gevolgd door Tojo Racing met Jonathan en Tobias Kreuger. Bart Westerman en Roel Jonker eindigde voor Team Ard Keff II op de derde plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag

12092890
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1862
2827
19221
12053818
79036
89305
12092890

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven