K2 Content

In het voorprogramma van de Formule 1 toonde Jaap van Lagen zich één van de grote smaakmakers in de Porsche Supercup. Op de Hungaroring rukte de routinier uit Ede op van een 9e startplek naar een vijfde plaats in race. Totdat Jaap door een gefrustreerde tegenstander in de flank werd gereden en daarbij een lekke band opliep.

Na de herstart achter de safety car verschalkte Jaap van Lagen vrijwel direct Jaxon Evans, winnaar van de openingsrace op de Red Bull Ring en Porsche Junior coureur. Het bleek de start van een duel op het scherp van de snede, waarbij Jaap liet zien hoe je je positie verdedigd én hard gaat. Zijn Nieuw-Zeelandse opponent probeerde van alles, maar kreeg geen kans van de ervaren Nederlander. Kennelijk tot frustratie van Evans, want in de 13e ronde kwam hij in één van de bochten naast Jaap en stuurde zijn auto doodleuk in de zijkant van de Fach Auto Tech Porsche. "In de volgende bocht voelde ik het meteen: aan die kant was de achterband lek."

De wedstrijdleiding nam het incident meteen onder de loep en oordeelde nog tijdens de wedstrijd dat de actie van Evans niet is te tolereren. De Nieuw-Zeelander werd bestraft met een drive through penalty en belandde zo buiten de punten. "Ik ben blij met deze beslissing, maar krijg ik m'n goede positie er natuurlijk niet mee terug. En dat is enorm balen, want het eerste goede resultaat lag voor het grijpen." De top 5 finish zou een mooie beloning zijn voor het werk dat Jaap en Fach Auto Tech hebben verzet in de afgelopen week. In tegenstelling tot de vorige races, meldde Jaap zich tijdens de kwalificatie in de top 10. "Op de eerste set nieuwe banden stond ik derde. Op het tweede setje, als de baan schoon is gereden, kwam ik tot een negende tijd."

In de race liet de ervaren Porsche coureur de progressie van team en rijders nog meer zien. Met een kanonstart werd de eerste positie buitgemaakt, een paar bochten later nog één en na de safety car periode nog twee, dus lag Jaap vijfde tot aan het onfortuinlijke incident. "We hebben onze weg omhoog nog niet om kunnen zetten in een goed resultaat, maar vandaag tijdens de race stuurde de Porsche geweldig. En er zit nog meer in. Over twee weken op Silverstone ga ik met Fach Auto Tech ervoor om een volgende stap te zetten binnen dit zeer competitieve startveld!", besluit Jaap van Lagen strijdbaar.

Veel lokale sponsoren Jaap van Lagen wordt gesteund door een groot aantal lokale ondernemingen: Vink Kunstoffen, Polskamp meat industry, Oranjedak, Joalpe.eu, Wedeflex, Stroomberg meat, Energy Bullets, Febo, Meijer tegels, Zantingh, UrbanInterest, Gustav Amsterdam, Ciass Ede bv, RaceArt.

PR

19393973
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6596
5544
37224
19305690
132037
212456
19393973

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven