De eerste race van de GT4 European Series is verreden op het circuit van Imola en daarbij hebben Bas Schouten en Gabriele Piana de race op hun naam weten te schrijven. Als tweede kwamen Theo Nouet en Valentin Hasse Clot over de meet in de terwijl polesitters Cem Bölükbaşi en Yağiz Gedik als derde werden afgevlagd. Derde in de Silverklasse waren Koen Bogaerts en Mark van der Aa zij eindigden de race op een zevende plaats overall.

Vlak na het doven van het rode licht wordt Ibrahim Okyay aangetikt waardoor de rode vlag ingezet wordt om de baan weer rijklaar te krijgen. Als dan de safetycar gaat rijden met het complete veld achter zich aan is het Bolukbasi die goed weg is en de leiding in handen weet te nemen voor Bas Schouten. Schouten probeert het natuurlijk wel, maar moet voorlopig genoegen nemen met de tweede plaats. Mark van der Aa heeft de achtste plaats in handen voor Jop Rappagne en Wim Spinoy in de Mercedes die hij deelt met Kay van Berlo op de 15de plaats.

Als het pitwindow opent is het Cem Bölükbaşi die laat binnenkomt om het stuur over te geven aan Yağiz Gedik. Echter is het Gabriele Piana die daar de eerste plaats weet over te nemen terwijl Gedik de volgende paar ronden enorm in gevecht is met Theo Nouet en Geal Castelli om de tweede plaats. Castelli gaat dan te wijd en komt in het gras terecht om de tweede plaats in handen te nemen. In het gedrang krijgt hij een tikkie van Gedik die de tweede plaats in handen weet te houden.

Gedik probeert om zijn plaats te verdedigen en hij en Castelli raken elkaar waardoor Gedik naar de derde plaats gezet wordt. Gedik verliest dan ook een plaats aan Nouet maar probeert natuurlijk alles om deze plaats weer terug te krijgen wat niet lukt. Ondertussen is het Piana die riant aan de leiding ligt.

Dan komt de mededeling dat tijdens de pitstops de Chevrolet Camaro GT4 R van Jop Rappagne en Thijmen Nabuurs te hard zou hebben gereden in de pitstraat. Of hiervoor een straf is uitgedeelt is op het moment van schrijven niet bekend dus zouden ze als achtste afgevlagd zijn. Dan slaat ook de pech toe voor Kay van Berlo als hij zijn Mercedes langs de baan moet parkeren met een lekke band.

Bastiaan Buus moet dan toestaan de Nicolaj Möller-Madsen hem inhaalt voor de vijfde plaats. Dan gaat het mis voor Geal Castelli, liggend op de tweede plaats heeft hij waarschijnlijk te weinig benzine aan boord en ziet hij een hele mooi race in duigen vallen. Hij eindigd uiteindelijk op de 14de plaats. Ook Slavatore Riolo moet zijn wagen langs de baan parkeren met problemen. Hij staat uiteindelijk met Giuseppe Ghezzi op de 15de plaats.

Maar na een uur gereden te hebben mogen worden Bas Schouten en Gabriele Piana als overwinnaars afgevlagd. Theo Nouet en Valentin Hasse Clot eindigen als tweede terwijl er toch nog een mooi podium is weggelegd voor Cem Bölükbaşi en Yağiz Gedik. Mark van der Aa en Koen Bogaerts pakken de 7de plaats. Jop Rappagne en Thijmen Namuurs bakken de 8ste plaats. Kay van Berlo en Wim Spinoy pakken de 16de plaats.

Klik hier voor de complete uitslag

12333537
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1947
3618
25829
12280246
34050
113078
12333537

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven