K2 Content

Vandaag stonden er drie races op het programma van de WTCR op de Slovakiaring en daarbij kwam in de eerste race Nathanaël Berthon als winnaar over de meet en pakte daarmee zijn eerste overwinning in de serie. Met een achterstand van 3.054 seconden kwam Gabriele Tarquini als tweede over de finishlijn terwijl Jean-Karl Venray als derde werd afgevlagd.  De race vond plaats onder natte omstandigheden maar toch niet zo nat zodat de meesten kozen voor slicks voor en regenbanden achter. In eerste instantie was het Nick Catburg die aan de leiding ging maar hij werd ingehaald door Berthon die al snel een voorsprong wist te nemen. Achter hem ontstond er een mooi gevecht tussen Nicky Catsburg, Jean-Karl Vernay, Nestor Girolami, Gilles Magnus en Esteban Guerrieri. Helaas was het voor Catsburg al snel over omdat hij geen goede grip had met zijn Hyundai en viel hij terug naar de 17de positie. Tom Coronel eindigde de eerste race op een zesde plaats.

De tweede race was het Néstor Girolami die van pole mocht vertrekken. Filippi, die van de tweede plek zou vertrekken wordt door het team teruggeduwd naar de pitstraat waarvandaan hij ook aan de race zal starten. De start van de race is vrij chaotisch als diverse rijders, waaronder Coronel en Catsburg door het gras gaan om plaatsen goed te maken. Er wordt zelfs met z'n vieren naast elkaar gereden en dat dit eigenlijk niet kan laten Attila Tassi en Gabriele Tarquini zien als zij beide aan een kant van Norbert Michelisz elkaar raken en beide in de grindbak terecht komen. Uiteraard komt er dan een code geel die een paar ronden duurt en als er weer geracet gaat worden is het Esteban Guerrieri die voorbij gegaan wordt door Tom Coronel en ook Gilles Magnus gaat voorbij aan Guerrieri voor de tweede plaats.

Helaas is de race ook al snel over voor Nathanaël Berthon als hij in de grindbak terecht komt. Er komt geen FCY en de race kan gewoon doorgaan als Néstor Girolami en Jean-Karl Vernay elkaar raken en Girolami enorm hard in de vangrail terecht komt. Hij geeft op de boardradio wel door dat hij oké is maar het was een enorme klap die de Argentijn meemaakte.Later in de middag stond de derde race op het programma welke op naam kwam te staan van Nick Catsburg. Berthon mocht van pole vertrekken daar waar Girolami en Tassi beide niet aan de race deel konden nemen door hun crashes eerder vandaag. Norbert Michelisz was goed weg bij de start maar een tik van Jean-Karl Vernay liet hem tergvallen naar de 14de positie waardoor Catsburg aan de leiding kwam.

Na elf ronden te hebben gereden wordt Catsburg als eerste afgevlagd voor Jean-Karl Vernay en Nathanaël Berthon die de derde plaats in handen wist te nemen. Onze zuiderbuur, Gilles Magnus pakt de vierde plaats voor Mike Azcona en Tom Coronel, die de tweede plaats in het kampioenschap in handen heeft genomen. Esteban Guerrieri  pakt de zevende plaats voor Santiago Urrutia en Luca Engstler terwijl we Norbert Michelisz de tiende plaats zien pakken.

Het volgende raceweekend is 17 & 18 oktober op de Hungaroring.

Foto's: WTCR

13067938
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3629
4583
21248
13015359
67167
167368
13067938

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven