K2 Content

De kans was groot dat na de kwalificatie die vrijdag in de regen werd verreden de eerste race van de GT4 European Series ook in de regen gereden zou worden. En dat gebeurde dan ook want onder natte omstandigheden werd de eerste race van de GT4 European Series op Spa-Francorchamps vrijdag gestart waarbij er een extra opwarmronde werd ingezet. Daarna ging het veld los waarbij Theo Nouet en Valentin Hasse Clot als winnaars over de meet kwamen voor Jan Kasperlik en Bastian Buus. Willem Meijer en Esteban Muth eindigden op de derde plaats. Duncan Huisman en Jorge Cabezas eindigden als zesde voor Thijmen Nabuurs en Jop Rappsgnne die als achtste werden afgevlagd. Bob Herber eindigde als 10de.En ook de tweede race die vanochtend verreden werd begon op een natte baan die gedurende de race opdroogde. Geal Castelli voor Antoine Potty kwamen goed weg vanaf de eerste startrij maar de ster van de start was toch zeker Nicolaj Möller-Madsen die, gestart vanaf de zevende positie, al voor La Source de derde plaats in handen wist te nemen en in de eerste ronde zelfs de tweede plaats in handen nam.

Helaas is de race voor Jop Rappagne en Thijmen Nabuurs snel over als Rappagne aangetikt wordt door  Esteban Muth waarbij het Nederlandse team op moet geven. Duncan Huisman en Bob Herber hebben ook niet echt geluk want zij rijden rond op de 13de en 14de plaats.

Op het moment dat Antoine Potty zijn tweede plaats terug probeert te pakken van Möller-Madsen  gaat hij te wijd waarbij Valentin Hasse Clot zijn kans ziet en Potty voorbij gaat en hem naar de vierde plaats zet. Hasse Clot probeert dan voorbij te gaan aan Möller-Madsen en na een paar ronden lukt het dan ook en ook lukt het Potty om voorbij te gaan om de derde plaats weer terug te pakken.

Ondertussen is Bastian Buus ook heel goed onderweg. Gestart vanaf de 15de plaats heeft hij binnen een half uur al de vijfde plaats in handen. Na de pitstop nam Jan Kasperlik het stuur over van Buus en ze namen het risico om op slicks verder te gaan. Helaas bleek al snel dat dit niet een goede keuze was want de baan was nog echt te nat. Kasperlik spinde, kwam op het gras om vervolgens tegen de bandenstapel tot stilstand te komen. Hij kon door maar moest al vrij snel toch opgeven doordat de Porsche te veel schade had opgelopen.Theo Nouet, liggend op de tweede plaats krijgt een stop & go penalty voor een verkeerde pitstop en valt daarmee terug naar de vijfde plaats maar weet nog een plaats goed te maken waardoor hij als vierde wordt afgevlagd.  Willem Meijer gaat voorbij aan Nicolas Comar en neemt daarmee de tweede plaats in handen als Jorg Viebahn ook een een straf krijgt van vijf seconden voor het niet respecteren van de tracklimits.

Met nog vijf minuten te gaan is het Stephane Lemeret die de leiding in handen heeft voor Willem Meijer en Nicolas Gomar die de ambitie om tweede te worden nog niet heeft opgegeven. Maar na een uur gereden te hebben wordt Stephane Lemeret in de Toyota van CMR als eerste afgevlagd voor Willem Meijer in de Mercedes-AMG van SRT en Nicolas Gomar in de Aston Martin van AGS Events.

Duncan Huisman die zijn Chevrolet overgaf aan Jorge Cabezas eindigde op de negende plaats terwijl Bob Herber als 11de over de meet kwam in zijn Mercedes-AMG.

Het volgende en tevens laatste weekend van de GT4 European Series wordt verreden op het circuit van Paul Ricard in het weekend van 13 - 15 november alwaar de strijd om het kampioenschap los zal barsten.

Klik hier voor de volledige uitslag van beide races.

Foto's GT4  

13455411
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
709
4238
14235
13412402
59399
131378
13455411

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven