K2 Content

Bij de tweede race van de WTCR die vandaag verreden werd mocht Mikel Azcona van pole vertrekken op zijn thuiscircuit Aragon met naast zich Luca Engstler en Gabriele Tarquini als derde. Bij het doven van het rode licht was Azcona goed weg maar ook Yvan Muller had een hele goede start vanaf de vierde plaats wist hij gelijk al de tweede plaats in handen te nemen. Helaas is al snel de race over voor Jean-Karl Vernay want hij rijd met zijn Alfa de pitstraat in om daar op te geven. Hij ziet daar ook Bence Boldizs die in de opwarmronde al op moest geven.In de vierde ronde gaat de Audi van Coronel stuk en ook hij gaat geen punten scoren deze race. Ondertussen gaat Azcona fier aan de leiding als Esteban Guerrieri voorbij gaat aan Nestor Girolami voor de tiende plaats en de daarbij horende punten in ontvangst zal nemen. Na 10 ronden te hebben gereden is het de plaatselijke held Mikel Azcona die de race op zijn naam weet te schrijven voor Yvan Muller en Santiago Urrutia. Gilles Magnus eindigde op de achtste plaats en heeft daarbij zoveel punten binnen weten te halen dat hij niet meer ingehaald kan worden en dus kampioen is in het Rookie Championship.

De derde en laatste race van het weekend zag Gilles  Magnus van pole vertrekken met Thed Björk en Santiago Urrutia op p 2 & 3. Wederom ging het mis voor Bence Boldizs als in de opwarmronde zijn wagen achter de vangrail wordt geduwd. De wagen komt deze keer dan wel naar de pitstraat zodat de Hongaar deze race wel naar buiten kan om uiteindelijk als 15de te finishen.

Bij de start is Björk goed weg en neemt de leiding in handen voor Magnus die Urrutia in de beginfase achter zich weet te houden. Luca Engstler verremt zich waardoor de Hyundai dwars op de baan komt en daarbij Nestor Girolami hard van de baan duwt. Voor beide is de race daarmee over en de safetycar vangt de rest van het veld op. Als de race weer van start gaat is het Urrutia die in een mooi gevecht voorbij gaat aan Magnus voor de tweede plaats.

Na 14 ronden wordt de race afgevlagd en is het Thed Björk die de race op zijn naam weet te schrijven voor Santiago Urrutia die alle drie de races naar het podium ging en Gabriele Tarquini die als derde mee mocht naar het podium. Meer geluk voor Tom Coronel die deze derde race als achtste over de meet kwam.

Over twee weken, in het weekend van 14 en 15 november, wordt wederom op Motorland Aragón het laatste race weekend verreden. Yann Ehrlacher gaat dat weekend wederom in als kampioenschapsleider met 189 punten achter zijn naam voor Esteban Guerrieri met 163 punten en Jean-Karl Vernay met 148 punten die daarbij de derde plaats over heeft genomen van Yvan Muller. Er zullen dan ook weer drie races gereden worden waarbij er nog mogelijkheden genoeg zijn en het kampioenschap nog open is.

Foto: WTCR
 

13455491
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
789
4238
14315
13412402
59479
131378
13455491

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven