K2 Content

Marcel Dekker heeft de eerste Mazda MX-5 Cup wedstrijd van de V-Max Openingsraces op zijn naam geschreven. Op het eerste gezicht misschien niet heel bijzonder, maar dat was het wel omdat de kampioen van 2019 na het missen van de kwalificatie van de 16de en laatste plaats moest vertrekken. Pim van Riet legde op slechts 0,6 seconden van de winnaar beslag op plek twee, terwijl Filip Wojtowicz zich uit een strijdende groep losreed en beslag legde op de derde plaats. Wojtowicz pakte daarmee de winst in de Junior klasse. In de Gold Cup ging de overwinning naar Van Riet.Conform het reglement is de startvolgorde van de eerste Mazda MX-5 Cup race de omgekeerde top tien van de kwalificatie. Daarmee op poleposition Rianne Bergman, gevolgd door Bob van Riet, John Hoogland, Martin Huisman, Max de Bruijn, Dominique Kraan, Pim van Riet, Filip Wojtowicz, András Király en de verrassend snelste man uit de kwalificatie Sam van Norel. Marcel Dekker was op zaterdag niet van de partij en dus moet de kampioen van 2019 van de 16de en laatste plaats vertrekken.

Bergman is van pole uitstekend weg en neemt richting de Tarzanbocht de leiding. Lang duurt dit echter niet want na een paar bochten valt ze snel terug en komt bij de eerste doorkomst zelfs als laatste door. Dat ervaring telt, wordt al snel duidelijk want bij de eerste doorkomst leidt Pim van Riet, gevolgd door Király, Hoogland en de als een warm mes door de boter gesneden Dekker die in één ronde twaalf plaatsen heeft goedgemaakt

De tweede doorkomst is voor Király, maar een ronde later is de leider (na contact met Van Riet) teruggevallen naar plek elf en komen Van Riet en Dekker strijdend om plek één naast elkaar over het rechte stuk. Hoogland ligt daarmee op drie, gevolgd door Kraan, Huisman en Wojtowicz. Terwijl Dekker de leiding overneemt van Van Riet, ontstaat er een mooie strijd om de plekken drie tot en met acht tussen Hoogland, Huisman, Kraan, Wojtowicz, De Bruijn en Van Norel. De problemen van Király blijken ernstiger dan gedacht want de anders zo snelle rijder komt door op plek 15.

Aan kop laat Van Riet Dekker niet los waardoor er continue dreiging blijft. Huisman heeft zich iets losgemaakt uit de groep en ligt na zes ronden op plek drie, terwijl de strijd tussen Hoogland, Wojtowicz, Kraan, De Bruijn en Van Norel onverminderd doorgaat. Király heeft de snelheid weer gevonden en begint vanuit het achterveld plaatsen goed te maken.

Bij de achtste doorkomst is het verschil tussen Dekker en Van Riet slechts 0,08 seconden terwijl Wojtowicz de derde plaats van Huisman heeft overgenomen. Veel zegt dit echter niet want ook Kraan, De Bruijn Van Norel en een wat terugvallende Hoogland volgen op geringe afstand.

Aan kop begint Van Riet aan te dringen bij Dekker en doet verwoede pogingen de leiding over te nemen. Wojtowicz neemt intussen de derde plaats steviger in handen. Ook Kraan weet Huisman te verschalken en neemt de vierde plaats over. De Bruijn en Van Norel zijn de volgende rijders die het Huisman moeilijk gaan maken.

Met nog een kleine zes minuten te gaan blijven Dekker en Van Riet elkaar het leven zuur maken. Met zijn ervaring weet Dekker echter de leiding te behouden en lijkt zelfs weer iets weg te rijden. De derde plaats van Wojtowicz lijkt redelijk zeker, maar in de strijd om plek vier tussen Huisman, Kraan, De Bruijn en Van Norel is nog van alles mogelijk. Király is inmiddels alweer opgerukt naar plek negen.

In de slotminuten van de race neemt Dekker een iets grotere voorsprong en daarmee lijkt de zege zeker. Van Riet is veilig op plek twee aangezien Wojtowicz al op 12 seconden volgt. De strijd om plek vier blijft ongemeen spannend en over de uitkomst is niets te zeggen. Huisman, De Bruijn, Kraan en Van Norel vechten daar om iedere centimeter. Hoogland heeft een flink gaatje moeten laten en wordt zelfs nog gepasseerd door Király.

Na 16 ronden pakt Dekker met een voorsprong van 0,6 op Van Riet de winst waarbij Wojtowicz het podium compleet maakt. De strijd om plek vier wordt door Kraan in zijn voordeel beslist, voor Huisman, De Bruijn en Van Norel. Király passeert als achtste de finish en Hoogland besluit zijn race op plek negen. Bij de Junioren is de winst daarmee voor Wojtowicz, gevolgd door Kraan en De Bruijn. In de Gold Cup is de winst voor Van Riet, voor Huisman en Hoogland.

De spannendste en tweede race van het weekend werd tot het laatst bewaard. Het was weer een ouderwets heerlijke Mazda MX-5 race. Knokken om elke meter tot de laatste meter op weg naar het podium. Zonder elkaar aan te raken won Filip Wojtowicz zijn strijd met András Király en Pim van Riet. Wojtowicz won verdiend zijn eerste wedstrijd in deze cup. Er zullen er vast meer gaan volgen.Sam van Norel was gisteren de snelste in de kwalificatie. De Johan Kraan Motorsport rijder mag de tweede Mazda MX-5 race als afsluiter van de fraaie V-Max Openingsraces, vanaf de beste startplaats aanvangen. Naast de verrassend snelle rijder staat de ervaren András Király, die vanochtend na technische malheur terug viel, en er erg op gebrand is om vanmiddag hoog te scoren. Hij moet dan wel blijven uitkijken voor de sterk rijdende Pim van Riet en de winnaar van de eerste wedstrijd Marcel Dekker, die ook de tweede wedstrijd helemaal achteraan moet aanvangen doordat hij de kwalificatie had gemist.

András Király komt het beste van zijn plaats, gevolgd door Sam van Norel  en Filip Wojtowicz. Ook Marcel Dekker maakt een paar plaatsen goed, maar wordt geblokt bij het opgaan van de Hunzerug en blijft na één ronde steken op plaats negen. Pim van Riet zit weer lekker in zijn racevel en verdrijft Wojtowicz van de derde plaats om één ronde later door te schuiven naar plek twee, doordat Van Norel wegzakt naar de vijfde plaats.

Er ontstaan twee treintjes van vier wagen. Op de vierde plaats probeert Dominique Kraan aan te sluiten bij het leidende drietal. Op enige afstand is er strijd om de vijfde plaats tussen Van Norel, Martin Huisman, Dekker en Max de Bruijn. Marcel Dekker heeft in zijn opmars een tikje uitgedeeld in de Tarzanbocht en zal na afloop van de wedstrijd twee plaatsen straf moeten accepteren. Ook in het achterveld zijn er straffen, voor Wilfred Herder die vijf seconden aan zijn broek krijgt vanwege een jumpstart. Debutant Bob van Riet en John Hoogland krijgen drie extra seconden voor een foute startpositie.

Filip Wojtowicz herpakt de tweede plaats op Pim van Riet en drijft koploper Király steeds meer op. Bumper aan bumper strijden deze twee kemphanen om de koppositie. Door hun felle gevecht mengt ook weer Pim van Riet zich in dit groepje, terwijl Kraan wacht wat er voor hem gaat gebeuren. Het is stuivertje wisselen aan de kop. Wojtowicz pakt kortstondig de kop, maar moet Király eerst naast zich en dan voor hem dulden.

De sluwe routinier Pim van Riet ruikt zijn kans en verschalkt het strijdende duo één voor één en gaat naar de kop. Király pikt dit niet en herstelt de volgorde in zijn voordeel. Het is weer echt spannend aan de kop, fraaie inhaalmanoeuvres die wij in deze cup inmiddels zo gewend zijn. De top vier ligt binnen 0,75 seconde. Het is weer Wojtowicz die zich helemaal vooraan meldt. In de laatste ronde wisselen de posities nog een keer, maar het is uiteindelijk Wojtowicz die met een voorsprong van 0,118 seconde zijn eerste wedstrijd in deze cup wint. Derde wordt Pim van Riet voor Dominique Kraan en Marcel Dekker. Dekker zakt echter door zijn straf naar de zevende plaats, waardoor Martin Huisman vijfde wordt voor Max de Bruijn. Sam van Norel, Toine Kreijne en John Hoogland maken de top tien vol.

PR

13599245
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2316
4949
22163
13545106
62698
140535
13599245

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven