K2 Content

De eerste race van de GT4 European Series op de Nurburgring is gewonnen door Theo Nouet en Jan Marschalkowski die als eerste over de meet kwamen na 28 ronden te hebben gereden. Fabien Mical en Gregory Guilvert pakte de overwinning in de Pro-Am klasse, wat hun zesde overwinning van het seizoen is. Christophe Hamon en Michael Blanchemain wisten de AM Cup op hun naam te schrijven.


De van pole vertrokken Bailey Voisin kwam goed weg gevolgd door Gus Bowers en Jan Marschalkowski. Bowers kwam erg wijd waardoor hij de tweede plaats aan Marschalkowski verloor terwijl Thijmen Nabuurs de vierde plaats in handen had nadat hij bij de start een paar plaatsen verloor.

Voisin behield de leiding voor Marschalkowski tot hij de pit in ging voor de verplichte pitstop. Bowers was de eerste die binnen kwam om zijn McLaren over te geven aan teamgenoot Dean Macdonald terwijl Voisin een ronde later binnen kwam om de McLaren over te dragen aan Charlie Fagg. Als deze dan de baan weer op komt komt hij behoorlijk wat verkeer tegen terwijl Team Zakspeed geen fouten maakten tijdens hun pitstop kwamen zij de baan weer op als leiders.

Nouet en Fagg bleven in gevecht voor de leiding in de wedstrijd maar het was Nouet die als eerste onder het zwart/wit geblokt ging. Fagg eindigde dus als tweede voor Macdonald terwijl Jop Rappange en Thijmen Nabuurs een paar  seconden tekort en eindigde de race net naast het podium op de vierde plaats.

In de Pro-Am klassen zijn na deze eerste race op de Nurburgring de kampioenen bekend. Fabien Michal en Gregory Guilvert pakte met hun Sainteloc Racing Audi de leiding in de klasse en zijn daardoor niet meer in te halen in het kampioenschap. Hasan Tansu en Yagiz Gedik pakten de tweede plaats in de klasse voor Luca Bosco en Maxime Soulet in de Mercedes-AMG van Selleslagh Racing Team.

In de AM Cup ging de overwinning naar Christophe Hamon en Michael Blancemain in de Team Fullmotorsport Audi. Bij de start had Hamon al gelijk de leiding in handen maar verloor deze kortstondig. Even later wisten zij de leiding weer terug in handen te nemen. Patrick Zamparini en Antoni Chodzen eindigde in de Toyota van SVC Sport Mangement als tweede voor Pascal Bachmann en Paul Theysgens in de Aston Martin van Street Art Racing.

Morgen, zondag 5 september, zal om 10.00 uur het startsein worden gegeven voor de tweede race van het weekend.

Foto: GT4 European Series

14382574
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
274
2717
6037
14347847
87514
149909
14382574

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven