K2 Content

De 43ste editie van de 24 Hours of Zolder heeft al zijn beloften ingelost, waarbij de prototypes als grote overwinnaars uit de bus zijn gekomen. De zege was voor Russell Racing by PK Carsport, meteen de vierde overwinning al voor Frank Thiers en een tweede voor Gilles Magnus, Jeffrey Van Hooydonk en Hans Thiers. Voor de Israëliër Alon Day was het de eerste maal dat hij in Zolder bovenaan de ranking eindigde.

 
De 43ste editie van 24 Hours of Zolder was voor heel wat aanwezigen de terugkeer naar de gewone sportbeleving, binnen de regels van gezondheidscrisis, en dat resulteerde in een echt sportfeest. Op zaterdag waren er 10.000 aanwezigen en ook op zondag was het publiek sterk aanwezig op de belangrijkste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship.
 
Onder een prachtige, blauwe hemel gingen zaterdag om 16u00 33 wagens van start, onder aanvoering van de Russell Racing by PK Carsport Norma. Wat volgde was een schitterende strijd om de algemene zege tussen de diverse prototypes en dan concreet de Norma M20FC, al kon de ART Racing Wolf GB08 ook een tijd op de derde plek postvatten. De GT's volgden op zekere afstand en reden een mooie wedstrijd in de wedstrijd.
 
De beide wagens van T2 Racing, Deldiche Racing, Mc Donald's Racing en uiteraard het winnende Russell Racing, allemaal met een Norma M20FC, bezetten afwisselend de eerste plek. Russell Racing by PK Carsport nam die leiding definitief in handen, toen de Mc Donald's Racing Norma een tik kreeg van de Totaalplan Lamborghini en de strijd om de zege meteen over was.
 
Winst dus voor Thiers-Thiers-Van Hooydonk-Magnus-Day, voor De Wilde-De Wit-Eteki-Bouillon-Van Dosselaer en de knap opgerukte Krafft/PK Carsport Norma M20FC van de uittredende winnaars Bert en Stienes Longin, Christoff Corten en Giorgio Maggi.
 
Gilles Magnus: "Het is een onverhoopte zege omdat we vroeg in de wedstrijd al tien ronden verloren na een probleem met een waterpomp. We zijn er echter blijven in geloven en hebben gestreden en deze zege is het bewijs dat je nooit mag opgeven. Ik ben het team en de partners erg dankbaar voor alles wat er deze week gepresteerd is."  
 
Porsche en BMW in GT en toerisme
De zeges in GT en Toerisme waren enerzijds voor de familie Redant en Glenn van Parijs in de Red Ant Porsche 992 GT3 Cup en anderzijds voor de families Van Rompuy en Qvick in de VR Racing BMW M2. In TB tot slot was de familie Paque, samen met William Godefroid in de Speedlover Porsche Cayman de sterkste van het lot en in GTB won nieuwkomer Xwift Racing Events met de BMW 325i van Decnijf-Peelman-Lambregs-Willems-Reyckaert.
 
Bert Redant (Red Ant Racing): "Ik ben uiteraard heel blij met deze zege, samen met mijn zonen en Glenn. Ons team groeit en met deze overwinning bewijzen we op nationaal niveau zeker ons mannetje te staan."
 
Pieter Denys (Xwift Racing Events): "Als nieuwkomer hebben we een zege op zak en vooral veel zin om terug te komen en nog beter te doen, als het kan weer met ondernemers die kennis maken met deze mooie sport."
 
Met 33 wagens aan de start, net geen 30 aan de finish, mooi weer en leuke gevulde tribunes, was dit een mooie eerste editie na de crisis die we stilaan hopen achter ons te laten. Afspraak volgend jaar voor wat toch een echte Belgische klassieker is.
 
Harry Steegmans (AD Circuit Zolder): "Het was gezien de situatie waar iedereen samen is uitgekomen, een zeer mooie editie, die zeker het startschot moet zijn van enkele mooie jaren. We zijn zeer tevreden met de opkomst en we kijken nu al uit naar de volgende editie, maar ook naar de meeting van de Europese Nascar over exact twee weken."

PR
19394189
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6812
5544
37440
19305690
132253
212456
19394189

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven