K2 Content

Dylan Derdaele had aan een zesde plaats in de tweede race, die vandaag verreden werd op de Hockenheimring, genoeg om zich wederom kampioen te mogen noemen in de Porsche Carrera Cup Benelux.


Dit weekend stonden er twee races gepland waarbij de eerste race behoorlijk chaotischer was dan de tweede race. Bij de eerste race verliep het voor Thierry Vermeulen al gelijk bij de start, waar hij van pole mocht vertrekken, verkeerd toen hij, bij het doven van het rode licht, terugviel naar de laatste plaats. Daarna ging het ook mis voor Huub van Eijndhoven, die het weekend inging met evenveel punten als Derdaele, toen hij samen met Xavier Maassen van de baan raakte en hij het kampioenschap aan zijn neus voorbij zag gaan.

Ondertussen had Glenn van Parijs de tweede plaats in handen weten te nemen achter Steven van Rhee en voor Dylan Derdaele. Steven van Rhee en Glenn van Parijs strijden om de leiding in de wedstrijd en geven elkaar geen duimbreedte toe en samen gaan ze van de baan en geven zo de leiding aan Derdaele. Ook gaat het fout bij Jan Lauryssen en Nicolas Vandierendonck als zij elkaar raken en van Dierendonck vloeistof verliest uit zijn Porsche en voor beide is de race over.

Derdaele gaat nog steeds aan de leiding voor Sebastian Freymuth en Ghislain Cordeel. Met nog zes minuten te gaan weet Glenn van Parijs de derde plaats in handen te nemen en heeft hij de aansluiting gevonden bij Freymuth en pakt de tweede plaats in handen en aast hij op de eerste plaats met nog 2,5 minuut te gaan. Met nog 1 ronde te gaan heeft Van Parijs om 0.081 seconden achterstand de tweede plaats in handen als het bericht van de wedstrijdleiding binnenkomt dat hij vijf seconden straf krijgt voor een jump start.

Hierdoor gaat de overwinning naar Derdaele voor Sebastian Freymuth en Ghislain Cordeel. Van Parijs zakt hierdoor terug naar de vierde plaats.

De tweede race verliep een heel stuk rustiger. Er was een mooi gevecht tussen Ziad Geris en John de Wilde. Helaas ging het mis voor Geris toen hij bij het uitkomen van de hairpin sprinde en hard in de vangrail terecht kwam. Hij moest hierdoor de race opgeven en De Wilde werd later als tiende afgevlagd. Ook gaat het fout voor Jan Lauryssen als hij op het gras terecht komt. Hij kan wel door maar moet even later toch zijn Porsche in de pitbox parkeren.

Glenn van Parijs verremt zich nog even maar weet de leiding in handen te houden voor Thierry Vermeulen en Steven van Rhee.

Met het behalen van het kampioenschap door Dylan Derdaele zit het kampioenschap 2021 erop en gaan de heren zich opmaken om volgend jaar weer goed beslagen ten ijs te komen.

Uitslag race 1 Porsche Carrera Cup Benelux Hockenheimring:
Uitslag race 2 Porsche Carrera Cup Benelux Hockenheimring:

14521767
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
855
3598
4453
14491457
101050
125657
14521767

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven