K2 Content

Langeveld heeft met een Pole Position in de kwalificatie en een tweede plaats tijdens de eerste race wederom laten zien mee te kunnen draaien in de Nederlandse top van de Mazda MX5 cup. De man uit Sassenheim finishte de laatste race niet door een kapotte versnellingsbak.Het laatste weekend van de Mazda MX5 cup werd verreden op Assen tijdens het Supercar Madness event. Langeveld moest de trainingen op vrijdag aan zich voorbij laten gaan wegens andere verplichtingen. De zaterdag werden de rijders getrakteerd op natte omstandigheden door zware regenval. In de kwalificatie werd elke ronde de baan iets beter waardoor het op de laatste ronde aankwam. Uiteindelijke behaalde Langeveld hier de snelste tijd in de laatste secondes van de kwalificatie.

Dat betekende zoals altijd dat de eerste race gestart moest worden vanaf plek tien. De twijfel ontstond voor vele om op slicks of regenbanden te starten omdat de baan steeds minder nat werd. Langeveld koos net als de meeste voor het regenprofiel wat de juiste keuze bleek. Na de start wist Langeveld binnen enkele ronde al door het veld naar voren te komen naar plek twee. Vanuit daar ontstond er een kopgroep met alleen Langeveld en Kiraly die losreden van de rest. Door een foutje verloor Langeveld de aansluiting met Kiraly maar werd wel tweede.

Langeveld: ''Dit was me wel een race zeg. De half natte baan maakte het moeilijk om constant te rijden. Toen ik op de tweede plaats lag en we samen wegreden van de rest moest ik een tandje bij zetten om de pace hoger te krijgen. Hierdoor verschakelde ik mij bij de Geert Timmer bocht. Ik ben dan vooral heel kritisch op mezelf dat ik zo'n fout maak. Hierdoor verloor ik de kans om voor de overwinning te gaan. Alsnog een mooie tweede plaats is natuurlijk prima komend vanaf plek tien.''

In de tweede race startte Langeveld vanaf de pole position. Deze kon hij lang vasthouden maar na een aantal ronde zakte hij wat terug en kwam in gevecht met een kopgroep van vijf man tot ronde zes. Toen ging het mis en door technische problemen moest Langeveld zijn Mazda aan de kant zetten. Langeveld: ''Jammer, maar dat is ook autosport. Ik kwam er net goed in, werd sneller en sneller merkte ik. Toen wilde ik bij uitkomen van de Strubbe bocht naar z'n drie schakelen maar dat weigerde mijn Mazda. Al met al heb ik het harstikke leuk gehad in de Mazda MX5 cup. Ik wil de sponsoren en het team onwijs bedanken voor het vertrouwen in mij. Wie weet sta ik volgend jaar een heel seizoen aan de start van deze cup.''

Langeveld heeft bij drie van de zeven evenementen waarbij hij aan de start stond in zes races drie keer de pole position, een overwinning en nog eens drie podiumplaatsen behaald. Hierdoor is hij op een vijfde plaats in het kampioenschap geëindigd.

PR

14661630
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2400
3266
5666
14632589
114484
126429
14661630

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven