K2 Content

Dylan Pereira heeft de eerste race van de Porsche Mobil1 Supercup op zijn naam weten te schrijven. Hij bleef daarbij Larry ten Voorde voor en de Nederlander moest deze keer genoegen nemen met de tweede plaats terwijl Harry King zijn eerste podium plaats innam en als derde mee mocht naar het podium.Door de vele regen die in Imola naar beneden komt werd de start van de Porsche Mobil1 Supercup uitgesteld en vertrokken de 32 rijders achter de safetycar. Na drie ronden achter de safetycar te hebben gereden wordt het veld losgelaten en kan er geraced gaan worden.

Polesitter, Dylan Pereira wist de leiding in handen te houden en zelfs een klein gaatje te slaan naar de Nederlander, Larry ten Voorde die op zijn beurt op de hielen wordt gezeten door Bastian Buus. Dorian Boccolaccie weet Rudy van Buren in te halen als Ten Voorde de chicane mist en door het gras gaat.

Dan zijn er problemen voor Van Buren als hij ingehaald wordt door drie rijders maar in de volgende stel bochten weet hij weer een plaats goed te maken. Harry King voorbij aan Laurin Heinrich terwijl Buus zijn Porsche naast die van Ten Voorde zet, maar net niet door kan zetten.

Jaap van Lagen, die de race als 16de aanving heeft drie plaatsen goed weten te maken en heeft de 13de plaats in handen. Buus schiet dan rechtdoor en verliest twee plaatsen aan King en Heinrich. Leonardo Caglioni is de eerste die de race moet staken als hij, voorzien van een extra paraplu aan zijn ruitenwisser, in de grindbak terecht komt. De safetycar wordt weer ingezet om de Porsche te bergen en als de safetycar de baan weer verlaat zijn er nog vier ronden te rijden.

Boccalacci probeert voorbij te komen aan Buus voor de vijfde plaats maar hiervoor komt hij snelheid te kort. Wel is het Marvin Klein die hiervan kan profiteren en die neemt de zesde plaats in handen. Boccalacci vergalopeert zich ook in de chicane en hij weet nog maar net voor Van Buren te blijven op de zevende positie. Buus probeert plaatsen goed te maken en zet zijn wagen naast die van Heinrich. Hij weet er even voorbij te gaan maar Heinrich weet zijn plaats weer terug te pakken als er nog twee ronden te rijden zijn.

Van Buren probeert voorbij te gaan aan Boccalacci maar deze weet zijn plaats te behouden. Dan zijn er problemen voor Marvin Klein en hierdoor schiet Van Buren een plaats op naar de zevende positie. Maar voorin het veld is het Dylan Pereira die de leiding vanaf de start in handen heeft weten te houden en daarmee is hij de winnaar van deze eerste race in de Porsche Mobil1 Supercup van dit nieuwe seizoen. Larry ten Voorde weet de tweede plaats in handen te houden en Harry King mag voor de eerste keer in de serie mee naar het podium voor de derde plaats.

Laurin Heinrich eindigd op de vierde plaats voor Buus en Boccalacci terwijl Rudy van Buren een mooie zevende plaats in handen heeft weten te nemen. Lorcan Hanafin pakte in zijn eerste race van het seizoen de achtste plaats en wist daarbij Loek Hartog en Jaap van Lagen voor te blijven die de top tien afmaken. Helaas voor Max van Splunteren eindigde hij op de elfde plaats maar krijgt hier wel nog punten voor en ook nog twee punten voor Morris Schuring die op de 14de plaats eindigde. Jesse van Kuijk eindigde op de 18de plaats voor Lucas Groeneveld die de 19e plaats in handen wist te nemen en Daan van Kuijk eindigde als laatste Nederlander op de 21ste positie.Foto: Lechner Racing

17138121
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
688
4480
24521
17088186
100504
87121
17138121

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven