K2 Content

Lucas Auer heeft de eerste race van het seizoen, en van het weekend, in de DTM op zijn naam weten te schrijven. Vertrokken vanaf de tweede plaats heeft de Oostenrijker de meeste punten binnen weten te halen. Hij deelde het podium met Luca Stolz en Mirko Bortolotti die zijn beker uithanden kreeg van Tom Coronel.

 

Nadat de safetycar het veld verlaten had kwamen de 29 rijders zij aan zij naast elkaar voor de rollende start van de eerste race van dit nieuwe seizoen DTM in Portimao. Mirko Bortolotti mocht van pole vertrekken met naast zich Mikaël Grenier die de tweede plaats in handen had maar even de leiding in handen wist te nemen. Maar na een paar bochten toch genoegen moest nemen met de tweede pllats. Niet al te veel later was het Lucas Auer die de tweede plaats van de Canadees over wist te nemen.

Bij de start dacht Auer er al voorbij te kunnen maar moest hard in de remmen om een aanrijding te voorkomen en voorlopig nog even genoegen te nemen met de derde plaats. Nico Müller meld zich in de vierde ronde al aan de pit waar ook, teamgenoot bij Team Rosberg, Dev Gore zich al gemeld heeft en beide gaan de baan niet meer op. Ook is de race over voor Marco Wittmann die zijn BMW M4 van Walkenhorst Motorsport de race op moet geven.

In de 10de ronde gaat dan Bortolotti vanuit leidende positie de pitstraat in voor zijn verplichte pitstop en hij komt als 15de weer de baan op. Rolf Ineichen staat stil op de baan in de eerste sector nadat hij de pitstraat in was geweest voor zijn pitstop en dit leverd een safetycar op. Ineichen heeft dan toch weer de vaart in zijn Lamborghini weten te vinden als de safetycar de rest van het veld opvangt. Even later moet hij toch weer de wagen langs de baan parkeren als het veld nog steeds achter de safetycar aanrijdt.

Met nog 16 minuten te gaan gaat de safetycar naar binnen en is het Bortolotti die nog steeds de leiding in handen heeft voor Lucas Auer en Mikaël Grenier. Als het groene licht getoont wordt is Auer is heel goed weg en weet de leiding in handen te nemen voor Luca Stolz en Maro Enge als Bortolotti een heel slechte start heeft en terugvalt naar de vierde plaats. Felipe Fraga heeft sschade opgelopen en zet zijn Ferrari in de eerste bocht tot stilstand. Als ook René Rast als vijfde uitvaller van de dag de pitstraat in komt rijden. Niet veel later is het dan ook over en uit voor Esmee Hawkey als zij de race in haar Lamborghini moet staken.

Bortolotti probeert voorbij te gaan aan Engel maar deze weet zich breed te maken waardoor het voorlopig nog niet gedaan is. Ondertussen neemt Auer een steeds grotere voorsprong en met nog ruim 6 minuten te gaan is de zege voor hem in het voorruitzicht. Kelvin van der Linde heeft de vierde plaats in handen en zit in de achterkant van Bortolotti die al in diverse bochten geprobeert heeft Engel in te halen voor de derde plaats in de wedstrijd. Dan lukt het Bortolotti toch om die derde plaats in handen te nemen en verstoot daarmee Engel naar de vierde plaats.

Als het zwart/wit gezwaaid wordt is het Lucas Auer die daar als eerste onderdoor gaat voor Luca Stolz en Mirko Bortolotti.

Morgen wordt de tweede race van het weekend verreden.

Uitslag race 1 DTM Portimao:Foto: Lucas Auer

15215933
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3860
5247
46412
15138822
111557
90734
15215933

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven