K2 Content

Na de opwarmronde stelden de 18 dames zich op voor de eerste race van het nieuwe seizoen W Series, maar ook de eerste race op een nieuw circuit, Miami. Jamie Chadwick had pole gereden en mocht vanaf de eerste plaats vertrekken voor Alice Powell die bij de start heel slecht wegkwam en achteraan aan moest sluiten.In de eerste ronde zette Powell, in een poging zo snel mogelijk naar voren te komen, haar wagen in de muur wat in eerste instantie een safetycar periode in actie zette. Later werd dit omgezet in een code rood en werd de tijd stil gezet met nog 18.29 te gaan.

Als de race weer kan beginnen, komt Bianca Bustamante niet weg uit de pitstraat waar de wagens opgesteld stonden en als ze dan toch de gang heeft gevonden rijden zij en de vijf rijdsters achter haar met het licht op rood de pitstraat uit. Als de safetycar de baan verlaat is het Chadwick die de rollende start mag bepalen, Iedereen komt goed weg en achter Chadwick probeert Marta Garcia voorbij te gaan aan teamgenoot Fabienne Wohlwend die deze eerste poging haar plek weet te behouden maar even later moet zij Garcia toch voorbij laten gaan.

In de tussentijd heeft Emma Kimilainen de aansluiting gevonden op Chadwick maar kan er nog niet aan voorbij als ook Marta Garcia zich meld achter Kimilainen. Ondertussen probeert Beitske Visser voorbij te gaan aan Abbie Eaton maar zal moet wachten op een tweede gelegenheid en dan weet Visser de vijfde plaats in handen te nemen. Kimilainen heeft dan een goede flow te pakken en weet Chadwick in te halen voor de leiding in de wedstrijd. Helaas raken Eaton en Wohlwend elkaar en beide gaan eraf en voor beide is de race over. Dit leverde wederom een safetycar op en met nog 1 ronde te gaan verlaat de safetycar de baan en is het deze keer aan Kimilainen om de herstart te bepalen.

In de eerste bocht is het Chadwick die de eerste plaats weer in handen kan nemen als Kimilainen zich verremt en ook Marta Garcia haar voorbij kan gaan voor de tweede plaats. In de volgende bocht raken Garcia en Kimilainen elkaar weer waardoor Kimilainen spint en helemaal achteraan aan moet sluiten.

De race komt op naam te staan van Jamie Chadwick voor Marta Garcia en Jessica Hawkins die daarmee haar eerste podium in de series pakt. Beitske Visser komt net te kort en pakt de punten voor de vierde plaats terwijl Abbi Pulling de vijfde plaats in handen neemt voor Bruna Tomaselli en Chloe Chambers. Nerea Marti pakt de achtste plaats terwijl Bellen Garcia en Sarah Moore de top tien volmaken. Emely de Heus eindigd op de 12de plaats in haar allereerste race in de series.Foto: WSeries

15216000
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3927
5247
46479
15138822
111624
90734
15216000

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven