K2 Content

Nestor Girolami heeft de eerste race van de WTCR dit seizoen op zijn naam weten te schrijven. Esteban Guerrieri eindigde als tweede terwijl Yvan Muller als derde mee mag naar het podium

.

Gisteren werd de kwalificatie verreden waarbij Thed Bjork een momentje meemaakte toen hij zijn Lynk&Co in de vangrail parkeerde waar hij nog maar net door een aantal rijders ontweken kon worden. De vangrail moest worden gerepareerd wat lange tijd in beslag nam. Maar het was aan het einde van de drie kwalificatie sessies Nestor Girolami die de snelste tijd liet noteren en vandaag, tijdens de eerste race van pole mag vertrekken.

Na de opwarmronde kwamen de rijders tot stilstand en wachten zij op het doven van het rode licht om te starten aan de eerste race van het seizoen over dertig minuten en 1 ronde. Girolami is goed weg en weet de leiding in handen te houden voor Esteban Guerrieri en Yvan Muller. Girolami weet zelfs een gaatje te slaan naar Guerrieriterwijl Tom Coronel twee plaatsen goed heeft weten te maken en de 14de plaats in handen heeft.

Gilles Magnus is dan de eerste die een inhaalactie uit weet te voeren gedurende de race en hij wint een plaaats op Norbert Michelisz en neemt daarmee de tiende plaats in handen. Met nog 17 minuten te gaan komt er rook uit de Audi van Nathanael Berthon maar voorlopig kan hij zijn weg vervolgen.

Bjork meld zich in de pitstraat en voor hem is de race over als de monteurs de motorkap openen om te zien wat er aan de hand is. Met nog acht minuten te gaan komt Bjork weer in de race als de monteurs hem het oke hebben gegeven.

Tiago Monteiro spint en dit geeft even een code geel, maar hij kan door en valt terug naar de laatste plaats terwijl er voor in het veld niets is veranderd. Rob Huff zit aan de staart van Coronel en probeert er alles aan te doen om de 13de plaats in handen te nemen.

Helaas voor Berthon gaan Ehrlacher en Ma hem voorbij. Hij krijgt dan een tik van Mikel Azcona waardoor hij als laatste in de race aan moet sluiten terwijl hij de hele race de vierde plaats in handen had. De wedstrijdleiding zal deze actie gaan onderzoeken dus wellicht kan daar nog een straf voor Azcona uitkomen. Attila Tassi moet vlak voor het vallen van het zwart/wit geblokt de pit in en zal geen punten gaan scoren deze eerste race van het seizoen. Als ook Berthon de pitstraat op moet zoeken maar de baan weer op kan voor het vallen van de finishvlag.  

Als het zwart/wit gezwaaid wordt is het Nestor Girolami die als eerste wordt afgevlagd voor Esteban Guerrieri en Yvan Muller. Later vanmiddag staat race twee op het programma.Foto: WTCR

15216048
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3975
5247
46527
15138822
111672
90734
15216048

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven