K2 Content

Philippe Huart heeft op Circuit Zolder tijdens de Zolder Superprix de eerste race van de Ford Fiesta Sprint Cup op zijn naam geschreven. De Belg bekroonde een mooie inhaalrace die op plek zeven begon met een fraaie overwinning.Ook de tweede en derde plaats op het podium werden ingenomen door rijders die van ver moesten komen. De tweede plaats werd namelijk opgeëist door de vanaf plek tien vertrokken Senna van Soelen, die daarmee de winst greep in de Divisie 1. De 17-jarige vanaf plek negen vertrokken Belg Kobe Pauwels bekroonde zijn debuutrace in de Ford Fiesta Sprint Cup met een mooie derde plaats. Met een vijfde plaats achter de Fin Veeti Rajala ging de winst in de Divisie 2 naar Aleksander Olejniczak. Lange tijd leek de overall overwinning naar Tomas De Backer te gaan, maar de op dat moment leidende Belg kreeg technische problemen, nota bene in dezelfde ronde als de inmiddels naar plek vier opgerukte Gianni van de Craats.

De Ford Fiesta Sprint Cup mag op zondagochtend om 10:05 uur het programma van de Zolder Superprix op Circuit Zolder openen voor ronde twee van hun kampioenschap. De startopstelling voor de eerste Ford Fiesta Sprint Cup-wedstrijd van het weekend wordt reglementair altijd bepaald door de omgekeerde top vijf uit de kwalificatie per land. Daarmee op poleposition Wim Coeckelbergs met daarnaast Veeti Rajala. Daarachter in de Belgische rij Giovanni van Lil, Tomas De Backer, Philippe Huart en de snelste man uit de kwalificatie Kobe Pauwels. In de ‘Nederlandse rij’ achter Rajala, Alan Czyz, Aleksander Olejniczak, Gianni van de Craats en Senna van Soelen. Het veld van achttien wordt gecompleteerd door Sen Roodenburg, Filip Zagórski, Stefan Barewijk, Tom Feyaerts, Esmee Kosterman, Benjamin Abeloos, Kristoff Cox en Geoffrey Vanspringel.

Het is al lekker warm op Circuit Zolder als het licht op groen moet springen voor de eerste race van de Ford Fiesta Sprint Cup. De rijders krijgen echter een extra opwarmronde omdat bij de eerste poging Coeckelbergs en Rajala al op de grid klaar staan, terwijl de rest van het veld nog onderweg is. Het tweetal op de eerste rij heeft de opwarmronde iets te snel afgelegd.
 
Bij de tweede poging gaat het wel goed en weet Coeckelbergs zijn eerste positie te behouden. Achter de leider worden direct verwoede pogingen ondernomen om in de eerste bocht al plekken te winnen. Tot schuivers of schade leidt dit gelukkig niet.

Bij de eerste doorkomst heeft Rajala de leiding overgenomen, gevolgd door Van Lil, een eveneens goed vertrokken Olejniczak en Huart, terwijl Van de Craats al is opgeschoven naar plek vijf. Pauwels is nog op plek acht blijven hangen en heeft ook nog De Backer en Czyz voor zich. Coeckelbergs is inmiddels na één ronde op plek tien aangeland terwijl ook Van Lil een foutje moet hebben gemaakt, want de Belg valt terug naar plek negen.

Rajala houdt goed stand, maar heeft na twee ronden wel Huart en De Backer op zijn bumper. Zoals verwacht beginnen de snelle rijders uit de kwalificatie zich gestaag naar voren te werken. Olejniczak ligt nog op vier maar ziet Van de Craats groot in zijn spiegels.

De Backer is ontketend, neemt plek twee over en sluit direct aan bij Rajala. Ook Van de Craats zet zijn opmars voort, is Olejniczak gepasseerd en is op vier aangeland.

In de vierde ronde kan Rajala niet langer standhouden en neemt De Backer de leiding over. De Fin wordt nu gevolgd door Huart, Van de Craats, Olejniczak, een rustig naar voren komende Pauwels en een stilletjes mee sluipende Van Soelen. Op dat moment moet Czyz zijn mooie top acht klassering opgeven vanwege een bezoek aan de pits. Daar staat inmiddels ook Vanspringel, die tot nu toe een ongelukkig weekend kent.

Olejniczak komt steeds meer onder druk en ziet al snel zowel Pauwels als Van Soelen passeren. De Pool is echter nog wel de leider in de Divisie 2.

Met nog tien minuten op de klok leidt De Backer nog altijd, met op iets meer dan een seconde Rajala, terwijl op drie Huart Van de Craats op zijn bumper krijgt. Daarachter op geringe afstand Pauwels en Van Soelen. Olejniczak en een zich terugvechtende Van Lil moeten wat meer afstand toestaan.

In ronde acht is het dan ook zover en heeft Huart de tweede plek van Rajala overgenomen, terwijl de Fin nu ook meteen bedreigd wordt door Van de Craats, Pauwels en Van Soelen. De Backer rijdt aan kop steeds verder weg en zijn overwinning lijkt redelijk veilig. Dan is er opeens consternatie want De Backer rijdt langzaam en valt stil in de Boutsen chicane. Maar dat is nog niet alles want ook Van de Craats heeft een probleem en moet zijn auto aan de kant zetten. Door het wegvallen van De Backer heeft opeens Huart de leiding met op twee Van Soelen, die Pauwels gepasseerd is. Op drie dan Pauwels en op vier Rajala.

Met nog twee minuten te gaan is de overwinning van Huart nog altijd niet zeker want de Belg wordt op slechts 0,4 seconden gevolgd door Van Soelen en op één seconde door Pauwels. Op vier Rajala, met daar achter Olejniczak, Van Lil en Roodenburg. Wat verder naar achteren hebben Feyaerts en Kosterman elkaar geraakt, en hoewel het tweetal wel door kan, zijn beide rijders under investigation.

In de slotronde houdt Huart stand en pakt zo de overwinning, voor Van Soelen en Pauwels terwijl Rajala de vierde plaats voor zich opeist. Op vijf Olejniczak, gevolgd door Van Lil, Roodenburg, Barewijk, Coeckelberghs, Kosterman, Zagorski, Feyaerts, Abeloos en Cox.

Het podium voor de Divisie 1 voor rijders tot en met 24 jaar is daarmee: Van Soelen, Rajala en Roodenburg, met op vier Kosterman, terwijl het podium van Divisie 2 voor rijders van 25 jaar en ouder wordt gevuld door Olejniczak, Barewijk en Cox. Het Belgische podium is voor Huart, Pauwels en Van Lil, met Coeckelberghs op vier.


PR

15521296
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2296
8589
78388
15390339
27808
228678
15521296

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven