K2 Content

Tomas De Backer heeft zich op uitstekende wijze gerevancheerd voor zijn uitvalbeurt in race één door op Circuit Zolder de tweede wedstrijd van de Ford Fiesta Sprint Cup op zijn naam te schrijven. In een uiterst spannende race waarin de kopposities regelmatig wisselden, passeerde De Backer in de slotronde de leidende Philippe Huart, winnaar van de eerste race van de dag.Ook Senna van Soelen wist in de slotronde de voormalig leider te verschalken en eiste zo de tweede positie voor zich op. Van Soelen was daarmee tevens de winnaar van de Divisie 1. Aleksander Olejniczak zag een sterke race beloond met een vierde plaats en de winst in de Divisie 2, terwijl de jonge Pool Alan Czyz met een keurige vijfde plaats beslag legde op de tweede positie in de Divisie 1. De van poleposition vertrokken Kobe Pauwels zat voortdurend in de top vier maar moest uiteindelijke genoegen nemen met de zesde positie.

Na de enerverende openingsrace van de Zolder Superprix, waarbij de winst mede door de pech van de aanvankelijk leidende Tomas De Backer ging naar Philippe Huart, is het op een zonovergoten en gezellig druk Circuit Zolder tijd voor de tweede Ford Fiesta Sprint Cup wedstrijd van het weekend. De uitvalbeurt van Gianni van de Craats in race één, die gepaard ging met een flinke rookwolk, bleek de radiateur te zijn, maar het probleem is toch zo groot dat de winnaar van Zandvoort bij race twee ontbreekt op de startopstelling. De opgave van Alan Czyz was te wijten aan een defecte koppeling. De jonge Pool is er wel bij.   

Nu mag de snelste man uit de kwalificatie wel op poleposition plaatsnemen. Daarmee op plek één de dit weekend debuterende Kobe Pauwels en daarnaast op rij één rookie Senna van Soelen, de nummers drie en twee van race één. Daarachter op de tweede rij Philippe Huart en de lege plek van Gianni van de Craats, gevolgd door Tomas De Backer, Aleksander Olejniczak, Giovanni Van Lil, Alan Czyz, Wim Coeckelbergs, Veeti Rajala, Sen Roodenburg, Filip Zagorski, Stefan Barewijk, Tom Feyaerts, Esmee Kosterman, Benjamin Abeloos, Kristoff Cox en Geoffrey Vanspringel.

Vanaf poleposition heeft Pauwels een slechte start en wordt direct gepasseerd door Van Soelen, Huart en De Backer, terwijl zelfs zijn vierde positie nog even in gevaar dreigt te komen. De eerste doorkomst van de top tien is daarmee Van Soelen, Huart, De Backer, Pauwels, Czyz, Olejniczak, Van Lil, Zagorski, Coeckelbergs en Rajala.

De top drie ligt binnen één seconde als ook Pauwels aansluit. Achter de Belg lijken de achtervolgers het hoge tempo niet direct te kunnen volgen. In de derde ronde moet Van Soelen een foutje hebben gemaakt, want opeens gaat Huart aan de leiding, direct gevolgd door De Backer en pas op drie de voormalig leider die nu op de bumper wordt gezeten door Pauwels. Op vijf is Olejniczak Czyz gepasseerd.

De problemen lijken bij Van Soelen groter dan gedacht want ook Pauwels passeert de Bas Koeten Racing-rijder en komt daarmee op drie. Intussen is Cox stilgevallen in de Kanaalbocht. Na een kleine tien minuten lijkt de rust weergekeerd en leidt Huart, met op 0,4 seconden De Backer en ook nog binnen een seconde Pauwels. Van Soelen moet een iets groter gaatje toestaan en wordt op een seconde gevolgd door Olejniczak. Op zes Van Lil, die ook al Czyz gepasseerd is. Achter de jonge Pool volgen Zagorski, Rajala, Roodenburg, Vanspringel (die even later de pits opzoekt), Feyaerts, Kosterman, Barewijk, Coeckelbergs en Abeloos.

Het lijkt erop dat Van Soelen zijn snelheid weer gevonden heeft want hij passeert Pauwels waarbij de top vier nog altijd als aan een touwtje zit, terwijl ook Olejniczak aansluit. Intussen wisselen ook Van Lil en Czyz weer van positie waarmee de Pool weer op de zesde positie terechtkomt.

De strijd in de top vier bestaande uit Huart, De Backer, Pauwels en Van Soelen lijkt nu echt te ontbranden, terwijl Olejniczak op vijf op korte afstand volgt en door de strijd lijkt aan te sluiten. Czyz heeft afstand genomen van Van Lil die gepasseerd is door Rajala. De strijd in de kopgroep is zodanig fel, dat de posities regelmatig wisselen. Huart profiteert en heeft aan kop in de elfde ronde opeens iets meer dan een seconde voorsprong op een weer opgeschoven Van Soelen, terwijl de Backer nu op drie ligt en opeens een gaatje heeft naar Pauwels, die ernstig op de huid gezeten wordt door Olejniczak en Czyz. Daarmee is de top zes binnen vier seconden van elkaar gekomen.

Van Soelen heeft nu Huart weer als mikpunt en verkleint het gat naar de leidende Huart, maar wordt op zijn beurt weer gepasseerd door De Backer. Ook Pauwels, Olejniczak en Czyz kunnen nog meestrijden om het podium. Intussen krijgt Pauwels wel een waarschuwing voor het negeren van de track limits.

De spanning blijft erin met nog minder dan twee minuten op de klok. Huart leidt weliswaar nog, maar heeft slechts 0,6 seconden richting De Backer en iets meer dan een seconde richting Van Soelen, Pauwels, Olejniczak en Czyz. In de voorlaatste ronde heeft Pauwels een foutje gemaakt want de Belg is gepasseerd door Olejniczak en Czyz en ligt opeens zesde.

Huart lijkt met nog een halve ronde te gaan zijn minimale voorsprong te behouden. Achterop het circuit moet de winnaar van race één zich toch hebben laten verrassen want opeens draait De Backer als leider het rechte stuk op en pakt de winst, op slechts 0,2 seconden gevolgd door Van Soelen. Op een kleine seconde stelt Huart wel de derde plek veilig, terwijl Olejniczak met zijn keurige vierde plaats de winst pakt in de Divisie 2. Op vijf Czyz en op zes een ongetwijfeld teleurgestelde polesitter Pauwels. Op zeven Van Lil, die gevolgd wordt door Rajala, Roodenburg, Feyaerts, Kosterman, Barewijk, Coeckelbergs, Abeloos en een met problemen kampende Zagorski.

Het podium voor de Divisie 1 voor rijders tot en met 24 jaar is daarmee: Van Soelen, Czyz en Rajala, met op vier Roodenburg, terwijl het podium van Divisie 2 voor rijders van 25 jaar en ouder wordt gevuld door Olejniczak en Barewijk. Het Belgische podium wordt bezet door De Backer, Huart en Pauwels, met op vier Van Lil.


PR

15521407
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2407
8589
78499
15390339
27919
228678
15521407

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven