K2 Content

Rene Rast heeft goede zaken gedaan in de eerste race van dit weekend in de DTM op Imola door de race op zijn naam te schrijven. Nico Muller eindigde als tweede voor Mirko Bortolotti die, gestart vanaf p6, de derde plaats in handen weet te nemen.Rene Rast had de pole in handen weten te nemen tijdens de kwalificatie vanochtend en mocht daardoor vanaf p1 vertrekken voor de eerste race van de DTM dit weekend op Imola met naast zich Nico Muller. Na de opwarmronde en de rollende start is het Rene Rast, die na een paar bochten naast Muller te hebben gereden, de leiding in handen weet te nemen.

Thomas Preining weet zijn derde plaats vast te houden voor Clemens Schmid. Dan zijn er helaas voor Timo Glock, die dit weekend als gastrijder meerijdt, problemen als hij zijn BMW M4 binnen moet zetten met schade die hij op heeft gelopen nadat Mikael Greinier hem aan had gereden. Kelvin van der Linde heeft een paar plaatsen goed weten te maken en heeft de vijfde plaats in handen voor Marco Wittmann en Sheldon van der Linde.

Ralf Ineichen krijgt een tik van Arjun Maini en komt in de grindbak terecht. Hij kan zijn weg nog wel vervolgen maar hij valt wel de nodige plaatsen terug. De wedstrijdleiding heeft dit in onderzoek. Gelijk na 15 minuten komen de eerste rijders al binnen voor hun verplichte pitstop. Marco Wittmann laat zien dat de banden niet opgeward worden en maakt een uitstapje door de grindbak op zijn koude banden.

Mirko Bortolotti, die vanaf de 16de plaats mocht vertrekken, probeert zoveel mogelijk voorsprong te pakken op Felipe Fraga om zo wat plaatsen goed te maken als hij zijn pitstop gaat inlossen. Met nog 17 minuten te gaan komt de Italiaan dan binnen met zijn Lamborghini en valt terug naar positienr. 8 terug op de baan nadat de pitstop niet helemaal soepel was verlopen. Esteban Muth is de laatste die naar binnenkomt voor zijn pitstop, met nog 15 minuten en 1 ronden te gaan.  

Bortolotti weet dan ook nog voorbij te gaan aan Marco Wittmann en pakt de zevende plaats. Hij pakt dan ook een plaats op Ricardo Feller die problemen ondervind en ook nog eens de snelste raceronde. Bortolotti heeft dan de aansluiting gevonden bij merkgenoot Clemens Schmid en daarmee heeft hij de vijfde plaats in handen weten te nemen.

Dan zien we dat er problemen zijn voor Lucas Auer die zijn Mercedes in de pit moet parkeren nadat er op de baan al rook uit zijn bolide kwam. Bortolotti weet dan ook Kelvin van der Linde voor de vierde plaats in te halen en hij heeft de aansluiting gevonden bij Thomas Preining in de Porsche en zal er alles op zetten om die derde plaats in handen te nemen. Hij zet zijn Lamborghini naast de Porsche en weet dan de derde plaats in handen te nemen. Preining probeert het nog even om zijn plaats terug te pakken maar moet voorlopig genoegen nemen met de vierde plaats als de laatste ronde in gaat.

Maar het is Rene Rast die de race op zijn naam weet te schrijven voor Nico Muller en Mirko Bortolotti.  

Uitslag race 1 DTM Imola:Foto: Rene Rast

15521315
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2315
8589
78407
15390339
27827
228678
15521315

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven