K2 Content

Larry ten Voorde mocht ook in de tweede race van de Porsche Carrera Cup Deutschland van pole vertrekken met vlak achter zich Loek Hartog op de tweede plaats. Bij het doven van het rode licht zet Hartog zijn Porsche naast die van Ten Voorde in een poging de eerste plaats over te nemen, maar moet toch genoegen nemen met de tweede plaats. Na twee ronden weet Ten Voorde al een klein gaatje te slaan terwijl Hartog Dylan Pereira en Laurin Heinrich aan zijn staart heeft.Jukka Hunakauori meld zich met problemen in de pitstraat en is daarmee de eerste uitvaller van deze race als Richard Wagner zich verremt en in de grindbak terecht komt. Hartog heeft wat meer lucht gekregen en kan zich gaan concentreren om het gat naar Ten Voorde kleiner te maken. Rudy van Buren haalt Lucas Groendeveld in voor de achtste plaats en ook weet Morris Schuring een plaats te winnen en sluit achter Van Buren aan op de negende plaats. Jesse van Kuijk heeft de elfde plaats in handen voor Huub van Eijndhoven die de 12de plaats in handen heeft. Daan van Kuijk heeft voorlopig de 16de plaats in handen.

Achmed Alshehab verremt zich en komt door de grindbak. Hij kan zijn weg vervolgen op de 26ste plaats als Pereira zich verremt en in de grindbak terecht komt. Hij kan zich een weg vinden weer terug naar de baan als Heinrich vlak achter komt te zitten in een poging om het laatste podiumplaatsje in beslag te nemen.

Maar met het vallen van het zwart/wit geblokt is het Larry ten Voorde die als eerst afgevlagd wordt voor oek Hartog en Dylan Pereira. Vlak voor het einde van de race zijn het Michael Ammermuller en Bastian Buus die met elkaar in gevecht zijn voor de vijfde plaats en in eerste instantie zet Ammermuller, Buus in het gras maar Buus weet de aansluiting te vinden. In de laatste bocht is het omgekeerd en zet Buus, Ammermuller naast de baan waardoor Buus een plaats wint en de vijfde plaats in handen neemt en Max van Splunteren een plaats toegegeven wordt en de zesde plaats in beslag neemt. De wedstrijdleiding neemt het een en ander nog wel even onder de loep.

Rudy van Buren eindigd op de achtste plaats met vlak achter zich Morris Schuring en Lucas Groeneveld. Jesse van Kuijk eindigde als elfde voor Huub van Eijndhoven. Daan van Kuijk eindigde op de 15de plaats.       

Gisteren werd de eerste race verreden waarbij er toch wel gezegd mag worden dat de Nederlanders goed van zich lieten horen. Larry ten Voorde mocht van pole vertrekken maar kwam in de race in contact met Michael Ammermuller waarbij de Nederlander spinde en terugviel naar de 16de plaats. Hij wist bij het vallen van het zwart/wit geblokt toch een plaats naar het podium te vinden en mocht daar als derde de prijs in ontvangst nemen. Loek Hartog mist op een haar na het podium en pakte de vierde plaats voor Morris Schuring en Rudy van Buren. Jesse van Kuijk eindigde op de negende plaats terwijl Lucas Groeneveld de tiende plaats pakte voor Huub van Eijndhoven en Max van Splunteren. Daan van Kuijk eindigde als 14de.

Het eerst volgende raceweekend van de Porsche Carrera Cup Deutschland staat gepland op 24 - 26 juni in Zandvoort.

Foto: GP Elite

15521403
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2403
8589
78495
15390339
27915
228678
15521403

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven