K2 Content

Ricardo Feller heeft de tweede race van het weekend in de DTM op Imola op zijn naam weten te schrijven en zorgde daarvoor voor het Zwitserse volkslied. Dev Gore eindigde op de tweede plaats terwijl Marco Wittmann de derde plaats in handen wist te nemen.Ricardo Feller en Felipe Fraga leiden het veld naar de start voor de tweede race van de DTM waarbij Fraga goed weg was bij het doven van het rode licht maar het was toch Feller die de leiding in handen wist te houden. In de eerste meters van de race is het Laurens Vanthoor die van Maximilian Buhk een tik kreeg, in de grindbak terecht komt en terugvalt naar de 28ste positie. Vanthoor krijgt dan nog een tikje en dan is het voor de Belg de enige weg die naar de pitstraat leidt. Fraga weet dan toch de leiding in handen te nemen als de eerste ronde erop zit. Timo Glock gaat voorbij aan Dennis Olson voor de 15de plaats.

Rolf Ineichen en Thomas Preining raken elkaar hard en voor beide eindigd de race in de grindbak. Ook Rene Rast eindigd met een lekke band in de grindbak. Dit zorgt voor een safetycar situatie wat door veel rijders gebruikt wordt om de verplichte pitstop te ondergaan. Als de safetycar de baan weer verlaat zijn er nog maar drie rijders die de pitstop nog niet hebben gedaan, Nick Cassidy, Olsen en Maini als er nog 36 minuten en 1 ronden gereden moet worden.  

Bij de herstart is het Cassidy die goed weg is, voor Olsen en Gore als we zien dat Felipe Fraga ver terugvalt met de achterkant van zijn Ferrari aan gort gereden en daarmee is hij uitvaller nr. 6. Feller gaat voorbij aan Dev Gore voor de derde plaats. Marco Wittmann probeert voorbij te gaan aan Lucas Auer voor de vijfde plaats maar Auer weet zijn positie vast te houden.

Met nog ruim 15 minuten te gaan heeft dan iedereen de pitstop ondergaan en is het Feller die aan de leiding gaat voor Gore en Auer. Clemens Schmid moet dan helaas zijn Lamborghini in de pitbox parkeren als we zien dan ook Dennis Olsen met de Porsche de race moet staken.

Nico Muller gaat voorij aan Maximilian Gotz voor de achtste plaats terwijl Mirko Bortolotti de aansluiting op Gotz heeft gevonden. David Schumacher verremt zich gigantisch nadat hij tegen Marius Zug aanreed en komt in de grindbak terecht. Hij verlaat daarna gelijk de baan om in de pitstraat de race te beindigen. Na een ronde gereden te hebben komt ook Zug binnen. Op het rechte eind zien we dat Alessio Deledda verliest zijn motorkap.

Met nog een ronde te gaan is het Marco Wittmann die voorbij gaat aan Auer  voor de derde plaats. Sheldon van der Linde zet zijn BMW ook naast Auer maar deze houdt stand en weet de vierde plaats in handen te houden. Maar het is Ricardo Feller die zijn eerste overwinning in de DTM binnen weet te laten voor Dev Gore die ook zijn allerbeste resultaat laat zien door als tweede te worden afgevlagd. Marco Wittmann eindigd dan toch nog op de derde plaats.  

Uitslag race 2 DTM Imola:Foto: DTM

15521280
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2280
8589
78372
15390339
27792
228678
15521280

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven