K2 Content

Néstor Girolami heeft de eerste race van de WTCR op Vallelunga op zijn naam weten te schrijven terwijl Gilles Magnus de tweede race op zijn naam mocht schrijven.De race begon niet zoals de organisatie het voor ogen had omdat  Lynk&Co besloot niet te gaan racen. Dit omdat de Goodyear banden te veel problemen veroorzaakten. Na de klapband die Yvan Muller opliep gisteren en hard de grindbak in reed. Er was verder geen schade aan de Lynk&Co maar het was voor het team toch de druppel. "Wij hebben de zwaarste wagen van het veld in verband met het hoogste compensatiegewicht en wij willen het risico niet nemen. Wij zullen deelnemen aan de opwarmronde maar daarna zullen wij de vijf wagens in de pitstraat parkeren," aldus Lynk&Co.

Er gingen dus bij het doven van het rode licht maar elf wagens van start voor de eerste race waarbij Nestor Girolami van pole mocht vertrekken en hij al gelijk door Mikel Ascona op de hielen werd gezeten. Norbert Michelisz verloor plaatsen aan Nathatnael Berthon en Magnus.

De twee leidende wisten een klein gat te slaan maar Berthon wist toch voldoende snelheid in de Audi te krijgen om de afstrand niet al te groot te maken. In de achtste ronden moesten zowel Mehdi Bennani als Tiago Monteiro naar binnen omdat ze linksvoor een lekke band kregen. Ze konden, nadat het team de band verwisseld hadden wel beide de baan weer op te gaan.

In de negende ronde was het Attila Tassi die een lekke band opliep terwijl Nathanael Berthon hetzelfde probleem kreeg en ook naar binnen moest voor een wisseling van de band links voor. En daar bleef het niet bij want in de 16de ronde was het Rob Huff die ook een lekke band opliep. Ze konden allemaal wel weer aan de race deelnemen maar moesten genoegen nemen met een plaats achterin het veld.

Even werd er een safetycar ingezet om de rotzooi die de lekke banden hadden veroorzaakt op te ruimen en bij de herstart was het Girolami die goed weg was maar het was weer Azcona die hem op de hielen zat. Michelisz probeerde nog voorbij te gaan aan Magnus maar de Hongaar moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Esteban Guerrieri kreeg technische problemen met zijn Honda en het team moest toestemming vragen om de regels, zoals ze gelden tijdens de Parc Fermé, op te heffen om de wagen te repareren. Deze toestemming kreeg het team maar Guerrieri zal de tweede race dan wel vanaf de laatste plaats aan moeten vangen in plaats van de zesde zoals hij gekwalificeerd had.

De race eindigde ook niet zoals het behoord te gaan want er was aan het einde van de laatste ronde geen zwart/wit geblokte vlag te zijn. Azcona ging de pit in terwijl de rest van het veld door bleef rijden.

Maar de eerste race kwam op naam te staan van Néstor Girolami voor Mikel Azcona en Gilles Magnus. Norbert Michelisz eindigde als vierde voor Attila Tassi en Tom Coronel die uiteindelijk als zesde werd afgevlagd. Esteban Guerrieri eindigde als zevende voor Rob Huff en Nathanael Berthon. Mehdi Bennani pakte de tiende plaats terwijl Tiago Monteiro als elfde werd afgevlagd.

De tweede race kwam op naam te staan van Gilles Magnus die samen met zijn teamgenoot een mooi gevecht voerde. Nathanael Berthon eindigde uiteindelijk als tweede terwijl Mikel Azcona als derde mee mocht naar het podium.Attila Tassi deed goede zaken maar net als in de eerste race kreeg hij problemen met zijn banden en moest naar binnen voor een wissel. Ook Mehdi Bennani had wederom problemen met de band en moest ook naar binnen voor nieuw rubber. Aan het einde van de 15de ronde moest Tiago Monteiro naar binnen voor een, ja u raad het al, een lekke band terwijl Esteban Guerrieri naar binnen moest net op het moment dat de laatste ronde ingezet werd.

Maar het was Gilles Magnus die de race op zijn naam wist te schrijven voor teamgenot Berhton. Azcona eindigde als derde en wist daarbij zijn teamgenoot, Norbert Michelisz voor te blijven. Nestor Girolami eindigde als vijfde.

Rob Huff eindigde als zesde voor Tom Coronel die deze tweede race als zevende eindigde. Attila Tassi eindigde als achtste voor Mehdi Bennani, Esteban Guerrieri en Tiago Monteiro.

Voorlopige uitslag WTCR Vallelunga race 1 & 2:

Foto: WTCR

16207750
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1956
5573
34906
16139170
12550
240189
16207750

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven