K2 Content

Alice Powell pakt haar overwinning in de W-Series op de Hungaroring. Jamie Chadwick, die nog wel haar best deed de leiding in handen te nemen moest genoegen nemen met de tweede plaats terwijl Beitske Visser als derde mee mocht naar het podium.Op een opdrogende baan ving de W-Series vanachter de safetycar met een rollende start van start. Dit omdat de rechterkant van de baan nog nat was en de linkerkant droog. Om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken zouden gebeuren gingen de dames achter de safetycar van start. Alice Powell vertrok van pole met vlak achter zich Beitske Visser.

Nerea Marti kreeg echter de schrik van haar leven toen ze, nog rijdend achter de safetycar, spinde en bijna in de vangrail terecht  kwam. Na twee ronden achter de safetycar te hebben gereden ging het dan echt van start en was het Alice Powell die goed weg was terwijl Visser dicht bij kon blijven op de tweede plaats.

Zoals we inmiddels van haar gewend zijn is het Jamie Chadwick die van de vijfde plaats al snel Abbi Pulling in wist te halen. Pech voor de teamgenoten,
Belen Garcia en Nerea Marti als zij elkaar raken waarbij Marti stil kwam te staan. Visser neemt dan een kijkje aan de binnenkant van Powell maar wacht nog even voor zij zeker weet dat ze de leiding in handen kan nemen.

Chadwick weet dan de derde plaats in handen te nemen door aan de buitenkant langs Marta Garcia te gaan. Emma Kimilainen verliest en plaats aan Jessica Hawkins als zij de zesde plaats in handen weet te nemen. Ondertussen is Chadwick tot aan Visser gekomen en aast de Engelse op de tweede plaats. Juju Noda weet de derde plaats in handen te nemen door Bruna Tomaselli in te halen. Helaas voor Emely de Heus die de laatste plaats in handen heeft.

Jessica Hawkins krijgt een tik van Emma Kimilainen en daarmee valt Hawkins terug naar de 15de plaats. Biana Bustamante schiet ook even langs de baan en ze kan haar weg vervolgen als vlak hierna Chadwick voorbij weet te gaan aan Visser voor de tweede plaats. Bustamante moet dan wel naar de pitstraat omdat de band van haar wagen is geploft. Kimilainen heeft toch meer schade opgelopen en eindigd haar race in de pit.   

Bustamante staat dan in de ingang naar de pitstraat stil waardoor er een safetycar ingezet wordt. Als de safetcycar naar binnen gaat zijn er nog vijf minuten en 1 ronden te rijden. Powell weet de leiding in handen te houden maar Chadwick zit vlak achter haar klaar om de leiding in handen te nemen.

Bruna Tomaselli weet in een bocht zowel Belen Garcia als Nerea Marti in te halen voor de elfde plaats. Maar voorin is het Alice Powell voor Click2 Drive Bristol Street  Racing die de race op haar naam weet te schrijven voor Jamie Chadwick en Beitske Visser die als derde mee mag naar het podium.

Marta Garcia eindigd als vierde voor Abbi Pulling en Fabienne Wohlwend. Sarah Moore pakt de zevende plaats voor Abbie Eaton en Juju Noda. Bruna Tomaselli eindigd als tiende voor Chloe Chambers en Nerea Marti. Belen Garcia pakt de elfde plaats en weet daarbij Jessica Hawkins en Tereza Babickova achter zich te laten. Emely de Heus is de laatste die afgevlagd word op de zestiende plaats terwijl Emma Kimilainen en Bianca Bustamante hun race in de pitstraat moesten opgeven.

Voorlopige uitslag W-Series Budapest:

 

Foto: Alice Powell

16207403
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1609
5573
34559
16139170
12203
240189
16207403

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven