K2 Content

Met een overwinning vanaf de negende startpositie heeft Alan Czyz laten zien dat zijn sterke optreden in de kwalificatie vanochtend geen toevalstreffer was. Hij passeerde de finish 0,038 seconde eerder dan Sen Roodenburg, die ook een sterke race reed maar dus net tekort kwam. Veeti Rajala leek lang op weg naar de winst, maar tweemaal een herstart na een safetycarperiode bleek hem fataal, hij werd derde.Sen Roodenburg heeft een prima start vanaf pole, terwijl de Belg Tom Vanderheyden naast hem veel te laat op het gas gaat en meteen het momentum kwijt is. De Belgen laten zich in de eerste ronde de Nederlandse kaas van het brood eten, want de eerste zuiderbuur rijdt pas op de zesde positie.

Na de eerste doorkomst leidt Roodenburg voor Veeti Rajala en Senna van Soelen, Daan Pijl is vierde. De snelste man in de kwalificatie Alan Czyz is al snel opgeklommen naar de vijfde plaats en voert meteen de druk op bij Pijl.

Roodenburg verliest twee posities, Rajala is de nieuwe koploper met Van Soelen kort achter hem. Er wordt niet door iedereen binnen de lijntjes gekleurd, wat te zien is aan het feit dat er na enkele ronden geen enkele pillon meer overeind staat. De safetycar komt in de baan om de marshals de gelegenheid te geven ze weer terug te zetten. Esmee Kosterman valt stil in Ossebroeken en wordt naast de baan gesleept terwijl de safetycar in de baan is. Kort daarop komt de safetycar binnen en wordt de race herstart. Rajala blijft ijzig koel en behoudt de kop voor Van Soelen. Czyz is de snelste man op de baan en neemt de derde plek af van Roodenburg, die het tempo van de drie mannen voor hem niet kan volgen.

Van Soelen verliest wat posities en Czyz neemt de tweede plek over. Er zijn alweer wat pillonnen weggereden en ook de track limits moeten in de gaten gehouden worden. Pijl en Van de Craats krijgen een waarschuwingsvlag. De safetycar komt opnieuw in de baan omdat Abeloos vast staat in het grind van de Stekkenwal. Zijn rechter voorwiel is afgebroken omdat hij te hard over de curbstones ging en zijn race is over. Rajala moet bij de nieuwe herstart opnieuw de kop zien te houden en dat doet de Fin helaas niet goed. Czyz is hem al halverwege het rechte eind voorbij en ook Roodenburg passeert hem al voor de Haarbocht.

De top drie loopt weg van de rest en gaat uitmaken op welke volgorde ze op het podium mogen staan. Pijl volgt op twee seconden achter Rajala en heeft Van Soelen, Tomas de Backer, Philippe Huart, Gianni van de Craats en Stefan Barewijk op zijn hielen zitten. Rajala lijkt af te haken om de zege, hij moet een gaatje toestaan. Roodenburg maakt het Czyz ontzettend lastig, maar weet hem niet te passeren. Pijl moet toestaan dan Van Soelen hem passeert en zelfs een gaatje laten vallen.

Alan Czyz wint na 13 ronden de eerste race en weet dat hij morgen de tweede race vanaf pole mag aanvangen. Roodenburg deed in de Geert Timmerbocht nog een ultieme poging om de kop over te nemen en kwam naast hem te zitten, maar op de finish kwam hij 0,038 seconde te kort.  Veeti Rajala maakt het podium compleet.

Voorlopige uitslag Ford Fiesta Sprint Cup Race 1 Assen:
PR

17585413
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3433
4064
20350
17536096
91220
111414
17585413

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven