K2 Content

Dylan Pereira heeft de eerste race van het weekend op de Lausitzring in de Porsche Carrera Cup Deutschland op zijn naam weten te schrijven. Larry ten Voorde, die lange tijd aan de leiding lag eindigd in de laatste spannende ronde op de tweede plaats gevolgd door Rudy van Buren.Op een natte Lausitzring en twee opwarmronden maakten de rijders van de Porsche Carrera Cup Deutschland zich op voor de eerste race van het weekend met Bastian Buus op pole. Buus weet de leiding in handen te houden voor Morris Schuring en Larry ten Voorde die een wereldstart had en gelijk de derde plaats in handen weet te nemen.

Max van Splunteren pakt de vierde plaats als Ariel Levi en Sebastian Freymuth elkaar raken en in de grindbak terecht komen. Dan helaas voor Bastian Buus komt hij ook in de grindbak en valt terug naar de tiende plaats. Hierdoor komt Morris Schuring aan de leiding te liggen en vangt de safetycar hem op om de Marshalls de gelegenheid te geven de beide wagens uit de grindbak te halen.

Als de safetycar de baan weer verlaat zijn er nog 21 minuten te rijden en zal Schuring proberen om de eerste plaats in handen te houden voor Ten Voorde en Laurin Heinrich die ook een goede start had. Helaas voor Schuring is het toch Ten Voorde die hem voorbij weet te gaan als ook Heinrich eraan voorbij probeert te gaan. En dan gaat het mis voor Schuring als hij op de hele natte baan spint waardoor Heinrich eraan voorbij kan gaan.  

Carlos Rivas schiet ook naast de baan de grindbak in maar kan toch weer de baan opkomen om zijn race te vervolgen. Dan zien we Jesse van Kuijk in de grindbak staan en zijn Porsche gaat geen kant meer op waardoor er weer een safetycar in de baan komt. Bastian Buus spint weer en kan wederom zijn race vervolgen. Voorlopig is het nog steeds Ten Voorde op de eerste plaats voor Laurin Heinrich, Dylan Pereira en Rudy van Buren die een mooie vierde plaats in handen heeft. Daan Van Kuijk heeft de vijfde plaats in handen voor Loek Hartog en Huub van Eijndhoven die daarmee ook gelijk de beste rookie is.

Als de Marshalls de wagen van Jesse van Kuijk uit de grindbak hebben gehaald weet hij op eigen houtje de wagen weer bij het team in de pitstraat te brengen. De safetycar gaat weer naar binnen en zijn er nog ongeveer 10 minuten te rijden. Ten Voorde gaat ervan door maar het is Heinrich die zich naast Porsche van Ten Voorde zet in een poging hem in te halen, maar dit lukt nog niet.

Alexander Tauscher tikt Jan Seyfaert aan en beide komen in de grindbak tot stilstand. Dan pakt Carlos Rivas zijn drive-through voor de aanrijding met Jesse van Kuijk. Het duurt even voor beide wagens opgeruimd zijn en als de safetycar naar binnenkomt zijn er nog 1,5 minuut te rijden met Heinrich hijgend in de nek van Ten Voorde. Heinrich tik zacht tegen Ten Voorde aan maar deze weet de leiding vast te houden. En dan komt Pereira opzetten die de tweede plaats vast weet te houden. Maar dan gaan Heinrich van P3 naar de leiding als aan het einde van het rechte eind Ten Voorde Heinrich aantikt, doordat hij geen kant op kan omdat Pereira naast hem zit, die spint waardoor Pereira de leiding in handen kan nemen. Het is natuurlijk afwachten of er voor Ten Voorde geen straf volgt.

Rudy van Buren weet dan de derde plaats in te nemen en pakt daarmee in de klasse zijn eerste podium van dit jaar. Maar het is Dylan Pereira die de grootste beker mee naar huis mag nemen voor Larry ten Voorde en Rudy van Buren.

Voorlopige uitslag race 1 Porsche Carrara Cup Deutschland Lausitzring:


Foto: Porsche

16207678
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1884
5573
34834
16139170
12478
240189
16207678

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven