K2 Content

Luca Stolz heeft de tweede race van de DTM op de Nurburgring op zijn naam weten te schrijven. Na de pitstops wist hij de leiding in handen te nemen om deze vervolgens niet meer af te staan. Dennis Olsen eindigde als tweede voor Lucas Auer die de derde plaats in handen wist te nemen.Het weer is beduidend beter dan gisteren waardoor er gewoon op tijd gestart kan worden voor de tweede race van het weekend in het DTM kampioenschap op de Nurburgring. Na de opwarmrond zijn het Sheldon van der Linde en Kelvin van der Linde die naast elkaar de rest van het veld leiden voor de start van de race. Dennis Olsen reed mooi de derde tijd waar Bortolotti de vierde tijd wist te rijden maar door zijn straf van gisteren zal de Italiaan vanaf de negende plaats aanvangen.

Sheldon van de Linde weest de leiding in handen te houden als Kelvin terug zakt naar de vierde plaats. Philipp Eng had een goede start en heeft de tweede plaats in handen weten te nemen terwijl Dennis Olsen de derde plaats vast heeft weten te houden. Dev Gore valt stil in zijn Audi R8  en zit daar te wachten tot het hele veld aan hem voorbij gaat en gelukkig weet iedereen dat ook te doen. Gelukkig voor de Amerikaan kan hij zijn weg weer vervolgen.  Dan zien we Maro Engel die, in eerste instantie Nick Cassedy aantikt, met een lekke band en die zal

David Schumacher tikt Rene Rast aan die daardoor in de grindbak terecht komt en zijn race niet kan vervolgen. Maar ook is de race voor Schumacher over als hij zijn Mercedes langs de baan moet parkeren.

Nog voor de helft van de race is iedereen naar binnen geweest voor de verplichte pitstop en is het Luca Stolz die de leiding in handen heeft voor Olsen en Lucas Auer. Kelvin van der Linde heeft nog steeds de vierde plaats in handen voor Mirko Bortolotti die de vijfde plaats in handen heeft weten te nemen. Sheldon van der Linde is teruggevallen naar de tiende plaats.

Philipp Eng moet dan de race opgeven als hij zijn BMW in de pitstraat parkeert terwijl op het scherm de melding komt dat Nick Cassedy tien seconden straf gekregen heeft omdat hij vlak voor het inrijden van de pitstraat heel langzaam reed omdat het pitwindow nog niet geopend was.   

Bortolotti zit op de staart van Kelvin van der Linde en probeert voorbij te gaan om zo die vierde plaats in handen te nemen. Maar het is ook Maximilian Gotz die de aansluiting op Bortolotti heeft gevonden als we zien dat Ricardo Feller zijn Audi binnen in de pit moet zetten en daarmee is ook zijn race over.

Dev Gore spint maar weet zijn weg te vervolgen maar hij rijdt wel gelijk door naar de pitstraat als we zien dat ook Nick Cassidy in de Ferrari stil komt te staan in de pitstraat. Maar op de baan is het gevecht nog in volle gang tussen Kelvin van der Linde en Bortolotti.

In de laatste ronden van de race ontstaat er een heel mooi gevecht tussen Kelvin van der Linde en Mirko Bortolotti als Bortolotti dan eindelijk zijn Lamborgini naast de Audi van Van der Linde weet te zetten en er zelfs voorbij kan komen voor de vierde plaats. Maar helaas krijgt Bortolotti een lekke band en is de race voor hem over en uit.

Maar als het zwart/wit geblokt valt is het Luca Stolz die daar als eerste onderdoor gaat gevolgd door Dennis Olsen en Lucas Auer.

Voorlopige uitslag race twee DTM Nurburgring:

Foto: Luca Stolz

16207417
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1623
5573
34573
16139170
12217
240189
16207417

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven