K2 Content

Marvin Klein heeft zijn eerste overwinning in de Porsche Mobil1 Supercup op zijn naam weten te schrijven. Morris Schuring reed een fantastische race en eindigde als tweede voor Dylan Pereira die daardoor steviger in het kampioenschap komt te staan.Marvin Klein kreeg de pole in handen nadat Dylan Pereira een straf opgelegd kreeg voor het van de baan aftikken van Simone Iaquinta. Harry King heeft hierdoor de tweede plaats in handen gekregen voor Jaap van Lagen die er enorm veel zin in heeft en zal starten vanaf p3.

Na de opwarmronde kwamen alle rijders weer aan op de grid en met het doven van het rode licht is het Marvin Klein die goed weg is en de leiding in handen weet te houden. Jaap van Lagen zet zijn Porsche naast die van Harry King en weet de tweede plaats in handen te nemen. Dylan Pereira is teruggevallen naar de negende positie terwijl Larry ten Voorde de vijfde plaats inneemt. Dan is het Philipp Sager die met zijn Porsche spint en op het gras terecht komt. Even later moet hij dan in de pitstraat op geven.

Jaap van Lagen wordt onder handen genomen door Harry King die de tweede plaats in handen probeert te nemen maar de Porsche van Van Lagen wordt hierbij zo zwaar beschadigd dat hij ver naar achter zakt. Maar ook is het King, die zich in de Tarzanbocht verremt waardoor hij tegen Van Lagen aanrijdt, zijn Porsche langs de baan moet parkeren. De Safetycar wordt ingezet om de rommel van de baan te halen en de wagen van King van de baan te halen. Van Lagen rijdt nog steeds rond op de negende plaats maar komt dan toch binnen om de loshangende delen van zijn Porsche te halen en helaas is het over voor de Nederlander die er zoveel zin in had.

Voor Larry ten Voorde is de kans op de overwinning nog steeds in handen want hij heeft inmiddels de derde plaats in handen genomen. Als de safetycar weer naar binnen gaat zijn er nog 12 ronden te rijden waarbij Marvin Klein nog steeds aan de leiding gaat met Morris Schuring op de tweede plaats en Ten Voorde op p3. De volgorde blijft gelijk maar op p4 en p5 zijn het Bastian Buus en Dylan Pereira die hun plaats hebben ingenomen om te proberen zo ver mogelijk naar voren te komen. Buus laat Pereira voorbij voor de vierde plaats.

Lauren Heinrich heeft de aansluiting gevonden bij Buus en zit er vlak achter. Dan is er geel waarbij we zien dat Michael Verhagen de race niet uit zal rijden omdat hij zijn Porsche langs de baan stil moet zetten nadat hij de grindbak in spint. Dit veroorzaakt ook weer een safetycar die Marvin Klein als leider op zal vangen.

Als de safetycar  de baan weer verlaat is het Ten Voorde die aan het einde van het rechte eind probeert voorbij te gaan aan Schuring maar daardoor zichzelf iets verremt waardoor Dylan Pereira hem voorbij kan gaan voor de derde plaats terwijl Ten Voorde terugvalt naar de vierde plaats. Jukka Honkavuori gaat voorbij aan Rudy van Buren die waarmee de Fin de negende plaats in handen weet te nemen.

Laurin Heinrich probeert voorbij te gaan aan Buus in de Tarzanbocht maar Buus houdt zijn vijfde positie vast. Loek Hartog verremt zich bij de Audi S waardoor Dorian Boccalacci probeert eraan voorbij te gaan, maar dit lukt toch niet. Later in de Tarzan verremt Boccalacci zich dan weer waarbij B

Stephane Denoual krijgt een tik van Freymuth en komt, na in aanraking te zijn gekomen met de vangrail, de baan weer op waardoor Aaron Mason zijn teamgenooot niet meer kon ontwijken en er vol inrijdt. Mason rent naar Denoual om te zien hoe het met hem gaat maar gaat aan de kant als de dokter arriveert. Denoual kan op eigen kracht zijn voertuig verlaten maar zal toch even langs het medisch centrum moeten voor een check-up.

Hierdoor besluit de wedstrijdleiding dat er een code rood ingezet wordt waarna alle overgebleven rijders hun wagen op het rechte eind stil moeten zetten. Er zijn in principe nog drie ronden te gaan maar de wedstrijdleiding besluit om de race niet meer aan te vangen. BWT laat het bord dan zien waarop staat dat het team zich kampioen van 2022 mag noemen.

Een enerverende race die werd gewonnen door Marvin Klein terwijl Morris Schuring als tweede wordt afgevlagd en daarmee naast dat hij ook de beste rookie van deze race is ook zijn eerste podium in de klasse pakt. Dylan Pereira mag dan als derde mee naar het podium.

Pech voor Larry ten Voorde die net te kort komt en genoegen moet nemen met de vierde plaats voor Bastian Buus en Laurin Heinrich. Loek Hartog pakt de zevende plaats en laat daarbij Jukka Honkavuori en Dorian Boccalacci achter zich. Rudy van Buren sluit de top tien af terwijl Max van Splunteren de elfde plaats in handen weet te nemen. Lucas Groeneveld eindigde als 13de voor Daan van Kuijk die P14 in handen weet te nemen. Huub van Eijndhoven eindigde als 16de voor Jesse van Kuijk op P17. Helaas moesten wij gedurende de race afscheid nemen van Michael Verhagen en Jaap van Lagen die daardoor een DNF achter hun naam kregen.

Komend weekend zal de laatste race verreden gaan worden waarbij het spannend gaat worden om het kampioenschap.   

Voorlopige uitslag Porsche Mobil1 Supercup Zandvoort:
Foto: Marvin Klein

16207368
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1574
5573
34524
16139170
12168
240189
16207368

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven