K2 Content

Dennis Olsen heeft goede zaken gedaan en zijn eerste overwinning binnengehaald in de DTM. Hij wist het hele veld achter zich te houden en mag daarmee naar het hoogste plaatsje op het podium. Thomas Preining gaat met hem mee voor de tweede plaats terwijl Rene Rast de derde plaats in handen wist te nemen.Onder natte omstandigheden werden op Spa-Francochamps de rode lichten gedoofd voor de eerste race van de DTM waarbij Dennis Olsen van pole mocht starten. Olsen weet bij de start de leiding in handen te houden voor Thomas Preining en Lucas Auer. Thomas Preining wordt bij het ingaan van Eau Rouge aangetikt door Lucas Auer waardoor hij de controle over zijn Porsche verliest maar hij weet zijn wagen op de baan te houden maar valt terug naar de negende plaats. Lucas Auer neemt hierdoor de tweede plaats in handen voor Maximilian Goetz en Laurens Vanthoor die P4 pakt.

Preining weet dan Felipe Fraga in te halen waardoor hij de achtste plaats in handen heeft gekregen. Ondertussen is het droog geworden en droogt de baan ook flink op waardoor niemand echt naar binnen hoeft om regenbanden te laten monteren. In de achtste ronde is het dan over voor Philipp Eng als hij zijn BMW in de pitbox tot stilstand brengt.

Als Laurens Vanthoor naar binnen is geweest voor zijn verplichte pitstop komt hij voor Lucas Auer weer de baan op en neemt daarmee de tweede plaats in handen. Maar de banden van de Mercedes van Auer zijn een stuk warmer dus Auer weet de tweede plaats weer terug te pakken en ook Maro Engel weet in zijn Mercedes de Belg in te halen voor de derde plaats.

Rolf Ineichen maakt contact met Maro Engel die daardoor een lekke band oploopt en daarmee is zijn race over. Lucas Auer moet na contact met Goetz ook de race opgeven en parkeert zijn Mercedes langs de baan. Met nog 17 ronden te gaan heeft iedereen de pitstop ondergaan en kan er geraced gaan worden om de overwinning, die voorlopig nog in handen is van Dennis Olsen.

Met nog vier minuten te gaan gaat het nog serieus regenen waarbij iedereen op slicks rijdt. Voorlopig gaat iedereen nog gewoon door op de slicks en zijn er ook geen uitglijders e.d.. Sheldon van der Linde gaat voorbij aan Arjun Maini voor de 14de plaats. terwijl Mirko Bortolotti de tiende plaats in handen weet te nemen waarmee hij nog een extra puntje scoort voor het kampioenschap en ook pakt hij David Schumacher waarmee hij de tweede plaats in handen heeft in het kampioenschap achter Rene Rast die met zijn vierde plaats de eerste plaats inneemt in het kampioenschap.

Sheldon van der Linde gaat voorbij aan Arjun Maini en pakt daarmee de 13de plaats als er nog 1 ronde te rijden is. Bortolotti weet dan ook Nick Cassidy in te halen voor de achtste plaats.

Maar als het zwart/wit gezwaaid wordt is het Dennis Olsen die zijn eerste overwinning in de DTM in handen weet te nemen voor Thomas Preining en Rene Rast.

Morgen wordt de tweede race van het weekend verreden.

Voorlopige uitslag race 1 DTM Spa-Francorchamps:
Foto: SSR Performance

16207397
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1603
5573
34553
16139170
12197
240189
16207397

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven