K2 Content

Ondanks zijn vierde plaats is het Dylan Pereira die zich kampioen mag noemen in de Porsche Mobil1 Supercup. Op het podium zagen we Bastian Buus die de race wist te winnen voor Harry King en Larry ten Voorde die, door de straf die Pereira kreeg, als derde mee mocht naar het podium.Door de straf die Harry King kreeg, voor het uit de race tikken van Jaap van Lagen in Zandvoort, was het Marvin Klein die van pole mocht vertrekken en zakt King terug naar de vierde tijd en kwam daarmee precies tussen de titelkandidaten Dylan Pereira en Larry ten Voorde te staan. Na de opwarmronde in Monza en na het doven van het rode licht was het Klein die goed weg was en de leiding in handen weet te houden. Echter na de eerste chicane was het Bastian Buus die de leiding over wist te nemen. Roar Lindland zien we starten vanuit de pitstraat.

Larry Ten Voorde is in gevecht met Lauren Heinrich die er in de Curva Grande afschiet en door de grindbak moet en terugvalt naar de 18de plaats. Dan zien we dat Max van Splunteren spint en o.a. Stephane Danoual mee neemt waardoor er een safetycar ingezet wordt. Gianmarco Levorato was ook een van de slachttoffers en moet met een zwaarbeschadigde Porsche de pitstraat op zoeken.

Als de safetycar de baan verlaat is het Buus die de snelheid mag bepalen en Klein achter zich weet te houden. Loek Hartog die de vierde plaats in handen heeft weet King even in te halen maar King pakt toch de vierde plaats weer terug. Daan van Kuijk verremt zich en spint en ziet veel Porsches op zich af komen maar het gaat gelukkig allemaal goed en hij kan zijn weg, als laatste, weer vervolgen.

Larry ten Voorde weet Loek Hartog in te halen en ook Boccalacci weet hij te pakken voor de vijfde plaats. Hartoh verliest ook een plaats aan Gianmaro Guaresini en valt terug naar de achste plaats. Jaap van Lagen, gestart als 14de heeft inmiddels de tiende plaats in handen. Jukka Honkavuari deelt beuk uit aan Morris Schuring die daardoor de besturing over zijn Porsche kwijtraakt en de race moet staken.

Pereira weet de tweede plaats in handen te nemen achter Buus en Harry King zit aan de staart van Klein en zal proberen de derde plaats in handen te nemen. Klein verremt zich en moet plaats teruggeven aan Pereira en Buus probeert gelijk mee te gaan voor de derde plaats. Zo hebben we alle drie de rijders van Lechner Racing op de eerste drie plaatsen liggen terwijl Larry King ook voorbij is gegaan aan Klein en zo de vierde plaats in handen heeft genomen.

Met nog vijf ronden te gaan heeft Ten Voorde de staart gevonden van Pereira en weet hem bijna in de eerste chicane in te halen maar zal voorlopig nog genoegen moeten nemen met een vierde plaats. Na 15 ronden te hebben gereden is het Bastian Buus die als eerste wordt afgevlagd voor Harry King en Dylan Pereira die op deze wijze het kampioenschap in stijl afsluiten. In Zandvoort was het team al kampioen verklaard en nu is het Dylan Pereira die het kampioenschap op zijn naam weet te schrijven. Dit ondanks dat hij drie seconden straf krijgt en terugvalt naar de vijfde plaats terwijl Larry ten Voorde als derde mee mag naar het podium.

Loek Hartog eindigde de race als achtste terwijl Jaap van Lagen als 12de werd afgevlagd. Lucas Groeneveld kwam als derde over te meet terwijl Rudy van Buren de 15de plaats in handen nam voor Jesse van Kuijk op P16. Max van Splunteren beschadigde zijn Porsche behoorlijk en kon niet verder komen dan de 21ste plaats. Helaas voor Daan van Kuijk en Morris Schuring eindigde de race voortijdig.

Voorlopige uitslag Porsche Mobil1 Supercup Monza:
Foto: Lechner Racing

16207567
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1773
5573
34723
16139170
12367
240189
16207567

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven