K2 Content

Nick Cassidy deed goede zaken in Spa-Francorchamps en heeft de tweede race van de DTM op zijn naam weten te schrijven. Sheldon van der Linde eindigde als tweede terwijl Thomas Preining de derde plaats in handen nam.Na de opwarmronde was het Rene Rast die van pole mocht vertrekken nadat de rode lichten gedoofd werden. Hij wist in eerste instantie de leiding in handen te houden maar bij La Source was het Sheldon van der Linde die de leiding in handen wist te nemen. Nick Cassedy wist de derde tijd vast te houden. Ralf Ineichen gaat nog even van de baan in het grind, maar hij kan zijn weg vervolgen en kan gewoon deelnemen aan deze weede race van het weekend.

Maro Engel gaat voorbij aan Philipp Eng en pakt daarmee de achtste plaats in handen. Lucas Auer weet in de BusStop voorbij te gaan aan Maximilan Goetz en pakt daarmee de vierde plaats in handen. Nick Cassidy weet voorbij te gaan aan Rene Rast die zijn tweede plaats probeert veilig te stellen maar dit kan hij niet volhouden en gaat daarom in de eerst volgende ronde naar binnen voor zijn verplichte pitstop.

Laurens Vanthoor krijgt het sein om weer te gaan na zijn pitstop maar daar reed al iemand en ze raken elkaar. Na de pitstop van Sheldon van der Linde weet hij de leidingg in handen te houden voor Rene Rast en Lucas Auer. Rene Rast krijgt een vijf seconden straf voor het akkefietje met Nick Cassidy. Deze zelfde Cassidy gaat naar binnen voor zijn pitstop die erg snel en goed verloopt en als hij de baan weer op gaat weet hij de leiding in handen te nemen en komt vlak voor Sheldon van der Linde te liggen. Sheldon van der Linde probeert er alles aan te doen om die leiding weer in handen te nemen, maar voorlopig blijft Cassidy aan de leiding.

Lucas Preining gaat voorbij aan Lucas Auer en neemt de vierde plaats in handen. Als iedereen naar binnen is geweest voor de verplichte pitstop is het nog steeds Nick Cassidy die de leiding in handen heeft voor Sheldon van der Linde en Rene Rast. Met nog negen minuten te gaan is het Rene Rast die langzaam rijdt op Camel Straight met een lekke band en moet zijn Audi langs de baan parkeren bij Malmedy. En ook voor Clemens Schmid zit de race erop als er een Full Course Yellow ingezet wordt om de wagen van Rast te bergen.

Het hele veld maakt zich op voor de herstart met Cassidy aan de leiding die er zijn tijd voor neemt om bij de start/finish te komen waarvandaan er ingehaald mag worden. Als ze over de streep komen is er nog 1 ronde te rijden en is het Cassidy die de leiding in handen weet te houden voor Sheldon van der Linde terwijl Preining de Mercedes van Auer achter zich weet te houden.

Dan gaat het achter in het veld mis maar voorin is het Nick Cassidy die de race op zijn naam weet te schrijven voor Sheldon van der Linde en Thomas Preining.

Voorlopige uitslag DTM race 2 Spa-Francorchamps:Foto: Alpha Tauri

17585023
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3043
4064
19960
17536096
90830
111414
17585023

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven