K2 Content

Alle aanwezigen op TT Circuit Assen kunnen zich morgen opmaken voor een bloedstollende beslissende finale. Niels Langeveld behaalde de overwinning terwijl zijn grote concurrent Marcel Dekker slechts 12de werd. Het verschil is teruggelopen tot een vijftal schamele puntjes. Ook Dominique Kraan liet zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden. De jonge rijder deed goede zaken in zijn strijd met Jongejans om de derde plaats en de titel in de junior cup.Met de snelste tijd in de kwalificatie op TT Circuit Assen verkleinde Niels Langeveld zijn achterstand op koploper Marcel Dekker tot 21 punten. De titelstrijd ligt nog helemaal open, met om te beginnen de eerste race op de zaterdagmiddag. Ook daarachter is het spannend. Na twee ongelukkige wedstrijden op Spa-Francorchamps moet Sam Jongejan in de strijd om de derde plaats algemeen nu Dominique Kraan voor zich dulden. Het verschil tussen de twee jonge rijders is echter maar vijf punten. Belangrijker voor Jongejan is echter de titel voor de Junior Cup. Daar heeft hij nog een voorsprong van zes punten op de Johan Kraan Motorsport-rijder.

In de eerste race van het weekend wordt de startopstelling bepaald door het omdraaien van de eerste tien van de kwalificatie.

Dat betekent dat nummer tien Toine Kreijne als eerste gaat starten met naast hem debutant in de Mazda MX-5 Cup Frenk Vollebregt. Niels Langeveld en Sam Jongejan starten vanaf respectievelijk de tiende en negende positie en maken zich gereed voor een inhaalrace. Marcel Dekker gaat vanaf een zevende positie vertrekken, met Dominique Kraan daar vlak achter op de achtste plaats.

Toine Kreijne heeft na het doven van de lichten de beste reflexen, gevolgd door Frenk Vollebregt en Marcel Dekker, die volgens de wedstrijdleiding niet goed in zijn startvak heeft gestaan. De start is under investigation. Marcel Dekker pakt na twee ronden de koppositie over van Kreijne maar krijgt een tijdstraf van drie seconden. Niels Langeveld kent een wereldstart en ligt al op een vierde plaats. Daarentegen heeft Sam Jongejan geen goede start, hij blijft hangen op een negende positie voordat hij twee plaatsen goed maakt. De top vijf rijdt binnen een halve seconde.

Niels Langeveld verbetert zich naar de derde plaats achter Kreijne en Dekker. Frenk Vollebregt maakt indruk en is vierde voor Laszlo van Houwelingen en Jordy van der Eijk.

Een ronde later is de volgorde weer compleet anders. Niels Langeveld op kop voor rivaal Marcel Dekker en Dominique Kraan, die zich langzaam naar voren aan het werken is. Sam Jongejan heeft ook enkele plaatsen goed gemaakt en rijdt nu op een vijfde plaats rond. Poleposition man Toine Kreijne is helemaal teruggezakt naar de tiende plaats. De eerste waarschuwingen voor de track limits worden uitgedeeld.

Sam Jongejan pakt de derde plaats, mede doordat Marcel Dekker twee plaatsen terugvalt naar de vierde plaats. De eerste vier Mazda’s rijden binnen 0.7 seconde, dus er kan nog van alles gebeuren. Het gaat niet goed met Marcel Dekker, die terugvalt naar een zevende positie en last heeft van versnellingsbak problemen aan zijn Mazda. Zijn laatste ronde is hij acht seconden langzamer dan koploper Langeveld. Alles wijst erop dat in deze race Niels Langeveld veel gaat inlopen op zijn grootste concurrent, waardoor de beslissing voor de titel toch in de laatste race gaat plaatsvinden.

Dominique Kraan pakt brutaal de leiding over van Langeveld en doet daarmee goede zaken in de strijd om de derde plaats en het gevecht met Jongejan om de Junior Cup. Langeveld stelt echter gelijk orde op zaken en verwijst Kraan weer terug naar de tweede plaats. De eerste vier auto’s vormen een treintje, de verschillen zijn minimaal. Als je gaat denken dat met nog zeven minuten te gaan de race wel is gelopen, kom je bij de Mazda’s altijd weer bedrogen uit.

De debutante Laura van den Hengel gaat steeds sneller, maar gaat nu over haar grens heen en parkeert haar Mazda in de grindbak bij Man1deveen. De safetycar verschijnt op de baan en het hele veld komt weer bij elkaar.

Met nog maar een dikke drie minuten te gaan wordt de finale hier op Assen weer heel bijzonder. Met nog twee ronden te gaan heeft Langeveld weer een prima herstart. De rijders daarachter zitten een beetje te slapen en worden gelijk op anderhalve seconde gereden. Toine Kreijne gaat als een jojo door het veld en pakt de derde plaats af van Sam Jongejan.

Marcel Dekker valt steeds verder terug en eindigt als twaalfde waarmee hij vier punten binnen hengelt. Niels Langeveld wint de wedstrijd voor Dominique Kraan die kostbare punten op zijn naam schrijft in zijn strijd met Sam Jongejan. Op de derde plaats eindigt verrassend de jarige job Toine Kreijne, die vanaf de poleposition terugzakte naar een tiende positie, maar zich terugvocht tot het podium. Een beetje de verliezer van deze wedstrijd is Jongejan, die zo sterk in zijn vel zit, heel overtuigend is over zijn kansen, maar nu wat steekjes liet vallen. Jordy van der Eijk eindigde als vijfde voor Frenk Vollebregt.

Niels Langeveld pakt met zijn overwinning en poleposition 21punten en loopt daarmee 16 punten in op klassementsleider Dekker. Het verschil tussen beide kemphanen bedraagt daarmee nog maar vijf schamele punten. Het circuit maakt zich gereed voor de thriller van de Supercar Madness Finaleraces op Assen, die morgenmiddag om 14:05 uur van start gaat en, zeker weten, in de laatste ronde en in de laatste bocht wordt beslist.

Voorlopige uitslag Mazda MX-5 Cup Assen:
PR

18787896
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
192
5590
11575
18738763
129635
172540
18787896

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven