K2 Content

Voor aanvang van de voorlaatste race zijn alle drie titels nog te verdelen in de Ford Fiesta Sprint Cup. De beide vrije trainingen en de kwalificatie hebben laten zien dat de hoofdrolspelers vrijwel niet voor elkaar onderdoen waardoor het voor aanvang nog helemaal openligt wie de overwinning , de podiumplaatsen en de maximale punten gaan opstrijken.Met minder dan drie uur tussen de kwalificatie en de eerste race was het flink sleutelen voor het team van Philippe Huart om de in de kwalificatie gesneuvelde turbo te vervangen. En ook in het Poolse ALU-MET kamp kon de gereedschapskist open voor de vroegtijdig gestrande Ford Fiesta van Alexander Olejniczak. Door inspanning van de monteurs kunnen beide mannen toch deelnemen aan de eerste race.

Om even voor half zes nemen de vijfien Fiesta’s na de opwarmronde hun startposities in met Aleksander Olejniczak op polepostion en naast zich Tom Feyaerts. Op de tweede rij gevolgd door Veeti Rajala en Tom Vanderheyden. De derde rij is voor Sen Roodenburg en Philippe Huart. Bij de start behoudt Olejniczak zijn positie en is het Rajala die een goede start heeft vanaf rij twee en achter hem aan de Haarbocht in gaat, gevolgd door de rest van het veld.

Wanneer de wagens voor het eerst op race snelheid over het rechte eind komen ligt de Pool nog steeds op kop met op zijn bumper Philippe Huart die Veeti Rajala heeft weten te verschalken.

Maar niet veel later valt Olejniczak terug naar de derde positie en dan is het Huart die het veld aanvoert. Alan Czyz weet zich op te werken naar de tweede plaats, gevolgd door Senna van Soelen die bij een goede klassering nog kans kan maken op de titel in Divisie 1 wanneer Czyz en Rodenburg flink wat punten zouden laten liggen. Maar dat is in deze eerste ronden zeker nog niet het geval. Als aan een touwtje gaan de Fiesta’s over het Drentse circuit en dan is er weer een nieuwe koploper. Nu is het in ronde vier Alan Czyz die leiding overneemt op de Veenslang.

Klassementsleider Sen Roodenburg heeft het in deze eerste fase lastig op een achtste plaats. Maar dan gaat hij er eens even goed voor zitten en passeert in ronde vijf maar liefst drie concurrenten om hiermee op te klimmen naar plek vijf. Hij had hier wel een wat kortere route dan gebruikelijk door de Geert Timmerbocht voor nodig, maar het levert hem geen straf op en mag dus van de wedstrijdleiding. Olejniczak daarentegen mag aan het eind van de wedstrijd drie seconden gaan inleveren als penalty voor het meermaals gerapporteerd worden voor overschrijding van de tracklimits.

Bij het ingaan van ronde zes klinkt de wagen van Alan Czyz ineens niet bepaald gezond meer wanneer hij over het rechte eind komt. Hij lijkt er niet echt last van te hebben, want de snelheid blijft goed en de jonge Pool kan de leiderspositie vasthouden. Landgenoot Aleksander Olejniczak valt dan ineens stil bij Stekkenwal wat op een herhaling lijkt van het voorval in de kwalificatie waar hij toen ook vroegtijdig de pijp aan Maarten moest geven. Het uitvallen van Olejniczak zorgt er tevens voor dat, wanneer Stefan Barewijk blijft rijden op zijn huidige zesde positie hij zich kampioen Divisie 2 mag noemen.

De Backer gaat in ronde acht Senna van Soelen voorbij en pakt de derde plaats. Dat blijkt echter niet voor lang, want achter op het circuit neemt Philippe Huart het stokje over. Nadat het hele veld voorbij start-finish is gekomen komt de zwaar teleurgestelde Alan Czyc bij de pitbox van zijn team met een motor die terminale schade heeft.

Het blijft een keihard gevecht op het scherpst van de snede en even later is het Tomas de Backer aan kop en zijn het Senna van Soelen en Sen Roodenburg die Philppe Huart naar plek vier terugwijzen.

Naast de strijd om het podium is er verderop in het veld ook de nodige strijd gaande. De enige dame in het veld, Esmee Kosterman, weert zich kranig en wint langzaam maar zeker terrein op haar concurrenten en heeft een mooie, faire knokpartij me Tom Vanderheyden en Ellis Spiezia om plaats acht, negen en tien.

Gianni van der Craats komt dan bijna als onzichtbaar langzaam verder naar voren en pakt elke ronde een betere positie om zo door te stoten naar de derde plaats. Hierbij gaat het er soms stevig aan toe waarbij Huart en Van der Craats elkaar raken wat gelukkig voor beiden zonder gevolgen blijft.

Dan ineens in ronde 13 gaat Senna van Soelen er af in de Ramshoek en moet zijn auto met schade stilzetten naast de GT bocht waar hij zichtbaar niet blij mee is. Weg titelaspiraties.

Door dit voorval komt Sen Roodenburg ineens in een riante positie, want door het wegvallen van zijn directe concurrenten Czyz en van Soelen is de tweede plaats waar hij nu rijdt voldoende om het kampioenschap binnen te hengelen.

De enige titel die nog open staat, met nog één wedstrijd te gaan, is die van Dutch Belgium Superstar.

Voorlopige uitslag Ford Fiesta Sprint Cup Assen:PR

19394048
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6671
5544
37299
19305690
132112
212456
19394048

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven